Uusi rasiapakkauskone otettu käyttöön

Escamar Seafoodin uutta pakkauslinjaa ajetaan parhaillaan sisään Kuopiossa

Escamar Seafoodin uusi rasiapakkauskone on otettu käyttöön torstaina 16.4.2020. Se täydentää Kuopion tuotantolaitoksen muita pakkauslinjastoja ja mahdollistaa uudenlaisten pakkausten ja tuotteiden valmistamisen myymälöiden kalahyllyihin.

– Uusi pakkauslinja tehostaa toimintaamme ja parantaa tuotevalikoimaamme merkittävästi. Nyt huhtikuun puolivälissä käyttöönotettu uusi pakkauskone ja sillä pakattavat uutuustuotteet kasvattavat tuotevalikoimaamme ja pienentävät tuotannon sivuvirtahävikkiä, kertoo kaupallinen johtaja Jukka Sipilä.

Investointi on arvoltaan ja kokoluokaltaan mittava viime vuosien investointeihin verrattuna.

– Investointi on merkittävä Escamarin Kuopion tuotantolaitokselle, kiteyttää tehtaanjohtaja Antti Rinkinen.

Uuden rasiapakkauslinjan uutuustuotteita ilmestyy kaupan hyllyihin viikon 17 puolivälissä. Ensimmäisessä tuotantovaiheessa laitteella pakataan noin 250 g palana SJØ lämminsavulohifileetä, kylmäsavulohifileetä sekä kylmäsavukirjolohifileetä. Uudella laitteella pakataan rasioihin myös SJØ Sälä -tuotteet. Ne ovat Escamar Seafoodin vastaisku ruokahävikkiin. SJØ Sälä -tuotteissa hyödynnetään Kuopion tuotannossa syntyvää sivuvirtaa, kun hukkapalat otetaan talteen ja ne pakataan rasiaan kotikokkien ruoanvalmistusta helpottamaan. Kotitalouksien on siis helppo liittyä hävikkivastarintaan käyttämällä lempikalaruokiin SJØ Sälä -tuotteita.


Lisätietoja

Jukka Sipilä
Kaupallinen johtaja
p. 010 406 6508
jukka.sipila@escamar.fi