7.-13.9.2020 on valtakunnallinen hävikkiviikko

Hävikkiviikko haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa ja maailmanlaajuisesti se kuormittaa ilmastoa merkittävästi. Ruoasta syntyy arvioiden mukaan noin kolmannes kaiken kulutuksen ympäristökuormasta.

Suurin osa tuotteen ilmastovaikutuksista tulee itse tuotteesta. Ruokahävikin minimoimiseksi optimaalinen pakkaus on siksi tärkein ilmastotoimenpide. Escamar Seafood haluaa auttaa vähentämään ruokahävikkiä myymälöissä ja kuluttajalla optimoimalla myyntierien pakkausten määrää ja suunnittelemalla oikeankokoisia pakkauksia, jotka sopivat erilaisille kohderyhmille ja soveltuvat kierrätykseen.

Kun otetaan huomioon koko ruokaketju, eli alkutuotanto, teollisuus, kauppa, ravintolat ja kotitaloudet, hävikin määrä Suomessa on tutkimusten mukaan 400–500 miljoonaa kiloa vuodessa. Luku sisältää vain alun perin syömäkelpoisen ruuan, eli ei luita tai muita syömäkelvottomia osia. Elintarviketeollisuuden osuus koko ruokaketjun hävikistä on 75–105 miljoonaa kiloa eli 20 %. Hävikin vähentäminen tuotannossa ja raaka-aineen käytön tehokkuuden parantaminen on tärkeä osa Escamar Seafoodin yritysvastuuohjelmaa. Pyrimme käyttämään koko kalan ruokajätteen minimoimiseksi ja jäljelle jäävän raaka-aineen hyödyntämiseksi.

Toukokuussa 2020 lanseeratut SJØ Sälä -tuotteet ovat Escamar Seafoodin vastaisku ruokahävikkiin. Niissä hyödynnetään Kuopion tuotannossa syntyvää sivuvirtaa, kun hukkapalat otetaan talteen ja ne pakataan rasiaan kotikokkien ruoanvalmistusta helpottamaan. Kotitalouksien on siis helppo liittyä hävikkivastarintaan käyttämällä lempikalaruokiin SJØ Sälä -tuotteita.

SJØ KiusausSälä pippuri & tilli ja SJØ PastaSälä ovat kypsennettäviä ja ruoanvalmistukseen tarkoitettuja tuotteita. Ne sopivat mainiosti kiusaukseen, keittoon, pastaan, lämpimiin voileipiin, pizzaan tai piirakkaan. SJØ NaposteluSälä savulohipalasia kannattaa kokeilla dippailuun, salaatteihin, pizzaan ja pastaan.

Lue lisää ruokahävikistä ja hävikkiviikkokampanjasta täältä.


Lisätietoja

Jukka Sipilä
Kaupallinen johtaja
p. 010 406 6508
jukka.sipila@escamar.fi

Tutustu myös

SJØ:n tarina | Tuotteet | Escamar Seafood Oy

Myyntipalvelu: p. 010 406 6501, kalamyynti@escamar.fi