
SJØ Sinisimpukka, tuore, MSC-sertifioitu
Kuvaus
Sinisimpukka on tunnetuin, käytetyin ja pyydetyin simpukkalaji. Tuoreet sinisimpukat ovat helppoa ja huokeaa tarjottavaa. Elävät, horroksessa olevat ja suojakaasupakkaukseen pakatut sinisimpukat ovat patavalmiita. Ne voi halutessaan huuhdella ennen kuin lisää ne voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Simpukat saavat kypsyä kannen alla, kunnes kuoret avautuvat. Keitä simpukoita muutaman minuutin ajan eli vain sen verran, että kuoret aukeavat. Huomioi, että vain auenneet simpukat ovat syötäviä, joten heitä pois kiinni jääneet simpukat. Sinisimpukat tarjotaan yleensä suoraan kattilasta. Pöytään voi kattaa haarukat jokaiselle ruokailijalle, mutta simpukat kuuluu syödä sormin. Ensimmäinen simpukka irrotetaan kuoresta haarukan avulla, ja sen tyhjiä kuoria käytetään kuten pihtejä muiden syömisessä. Tarjoa simpukoiden kanssa hyvää leipää. Ja muista, että herkutteluun kuuluu ehdottomasti myös liemi.
Ravintosisältö / 100 g | |
---|---|
Energia | 474 kJ, 113 kcal |
Rasva | 3,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,0 g |
Hiilihydraatit | 0 g |
josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 19 g |
Suola | 0,7 g |