Wokade svartpepparräkor
Grejen med en snabb räkwok i asiatisk stil är rostad svartpeppar.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 6
Ingredienser
2 msk hela svartpepparkorn
2 msk rybsolja
6 vitlöksklyftor i tunna skivor
2 askar (à 280 g/150 g) SJØ vannameiräkstjärtar
1 msk ostronsås
2 tsk söt mörk sojasås
en näve hackad färsk koriander
Tillagning
Steg 1
Rosta svartpepparkornen i en het panna utan fett och krossa dem i en mortel.
Steg 2
Stek vitlöken gyllenbrun i vegetabilisk olja i en wokpanna.
Steg 3
Låt vannameiräkorna rinna av och lägg dem i pannan. Stek i några minuter under omrörning, tillsätt ostron- och sojasås och värm i ytterligare några minuter. Tillsätt rostad svartpeppar, hetta upp och dekorera med en näve hackad koriander.
Steg 4
Servera direkt med ett gott bröd eller sallad.