Wokade svartpepparräkor

Grejen med en snabb räkwok i asiatisk stil är rostad svartpeppar.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 6


Ingredienser

2 msk  hela svartpepparkorn

2 msk  rybsolja

6          vitlöksklyftor i tunna skivor

2 askar (à 280 g/150 g) SJØ vannameiräkstjärtar

1 msk  ostronsås

2 tsk    söt mörk sojasås

en näve           hackad färsk koriander

Tillagning

Steg 1

Rosta svartpepparkornen i en het panna utan fett och krossa dem i en mortel.

Steg 2

Stek vitlöken gyllenbrun i vegetabilisk olja i en wokpanna.

Steg 3

Låt vannameiräkorna rinna av och lägg dem i pannan. Stek i några minuter under omrörning, tillsätt ostron- och sojasås och värm i ytterligare några minuter. Tillsätt rostad svartpeppar, hetta upp och dekorera med en näve hackad koriander.

Steg 4

Servera direkt med ett gott bröd eller sallad.