Ugnsbakad potatis med fyllning av regnbågslax

Potatisen sköter sig själv i ugnen och fyllningen gör du på ett ögonblick!


Tillagningstid: Över 1 timme

Portioner: 4


Ingredienser

         bakpotatisar, t.ex. Rosamunda

300 g   SJØ strimlad regnbågslax

1 msk  rybsolja

1 bit     purjolök, strimlad

1 dl      turkisk yoghurt

1 msk  hackad dill

Serveras med

         sallatsblad

Tillagning

Steg 1

Linda in bakpotatisen i aluminiumfolie och tillaga i ugn i eftervärme över natten eller i 200 °C i 2–2,5 timmar.

Tips! På sommaren kan du baka den på grillen eller under eld! Linda in potatisen i folie och tillaga över grillen eller gräv ner under den öppna elden.

Tips! Stick hål i potatisarna med en gaffel och värm dem i ett värmetåligt fat på full effekt i mikrovågsugn i tio minuter. Linda in potatisarna i aluminiumfolie, strö havssalt i paketet och tillaga i ugnen i en halvtimme. Samma resultat fast på kortare tid!

Steg 2

Bryn och stek den strimlade fisken i vegetabilisk olja i en panna.

Steg 3

Rör ihop en sås av såsingredienserna och servera med potatisen och en sallad.