Ugnsbakad potatis med fyllning av regnbågslax
Potatisen sköter sig själv i ugnen och fyllningen gör du på ett ögonblick!
Tillagningstid: Över 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
4 bakpotatisar, t.ex. Rosamunda
300 g SJØ strimlad regnbågslax
1 msk rybsolja
1 bit purjolök, strimlad
1 dl turkisk yoghurt
1 msk hackad dill
Serveras med
8 sallatsblad
Tillagning
Steg 1
Linda in bakpotatisen i aluminiumfolie och tillaga i ugn i eftervärme över natten eller i 200 °C i 2–2,5 timmar.
Tips! På sommaren kan du baka den på grillen eller under eld! Linda in potatisen i folie och tillaga över grillen eller gräv ner under den öppna elden.
Tips! Stick hål i potatisarna med en gaffel och värm dem i ett värmetåligt fat på full effekt i mikrovågsugn i tio minuter. Linda in potatisarna i aluminiumfolie, strö havssalt i paketet och tillaga i ugnen i en halvtimme. Samma resultat fast på kortare tid!
Steg 2
Bryn och stek den strimlade fisken i vegetabilisk olja i en panna.
Steg 3
Rör ihop en sås av såsingredienserna och servera med potatisen och en sallad.