Ugnsbakad potatis med fyllning av gravad lax
Ugnsbakad potatis sköter sig själv i ugnen. Med en snabblagad fyllning blir den lite lyx i vardagen!
Tillagningstid: Över 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
4 bakpotatisar, t.ex. Rosamunda
150 g SJØ gravad lax
1 rödlök
1 citron
1 dl smetana
1 msk hackad dill
1 tsk svartpeppar
Serveras med
4 delikatessgurkor
4 sallatsblad
Tillagning
Steg 1
Linda in bakpotatisen i aluminiumfolie och tillaga i ugn i eftervärme över natten eller i 200 °C i 2–2,5 timmar.
Tips! På sommaren kan du baka den på grillen eller under eld! Linda in potatisen i folie och tillaga över grillen eller gräv ner under den öppna elden.
Steg 2
Skär den gravade laxen i små bitar. Skär ut några ringar av rödlöken och hacka ner resten av löken med den gravade laxen. Skär citronen i klyftor. Pressa saften från en klyfta på fisk- och lökblandningen. Hacka ner dill i blandningen och rör ner smetana. Smaka av med svartpeppar.
Steg 3
Servera potatisen och fyllningen med resterande citronklyftor, skivad delikatessgurka och röd ängssyra eller sallad.