Ugnsbakad potatis med fyllning av gravad lax

Ugnsbakad potatis sköter sig själv i ugnen. Med en snabblagad fyllning blir den lite lyx i vardagen!


Tillagningstid: Över 1 timme

Portioner: 4


Ingredienser

4          bakpotatisar, t.ex. Rosamunda

150 g   SJØ gravad lax

         rödlök

1          citron

1 dl      smetana

1 msk  hackad dill

1 tsk    svartpeppar

Serveras med

4          delikatessgurkor

4          sallatsblad

Tillagning

Steg 1

Linda in bakpotatisen i aluminiumfolie och tillaga i ugn i eftervärme över natten eller i 200 °C i 2–2,5 timmar.

Tips! På sommaren kan du baka den på grillen eller under eld! Linda in potatisen i folie och tillaga över grillen eller gräv ner under den öppna elden.

Steg 2

Skär den gravade laxen i små bitar. Skär ut några ringar av rödlöken och hacka ner resten av löken med den gravade laxen. Skär citronen i klyftor. Pressa saften från en klyfta på fisk- och lökblandningen. Hacka ner dill i blandningen och rör ner smetana. Smaka av med svartpeppar.

Steg 3

Servera potatisen och fyllningen med resterande citronklyftor, skivad delikatessgurka och röd ängssyra eller sallad.