Ugnsbakad lax med dillmajonnäs
Ugnsbakad fisk med snabb dillmajonnäs – enkel mat för både vardag och fest.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
¾ dl majonnäs
1 dl gräddfil
ett knippe dill, finhackad
saft av ½ citron
en nypa salt
Serveras med
1 SJØ laxfilé (*
potatismos
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Rör ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt i ca 1 timme.
Steg 2
Lägg laxfilén i en smord ugnsform eller på en bakplåtspappersförsedd plåt med kant. Tillaga i ugn i 200 °C i ca 30 minuter. Gör moset under tiden som fisken är i ugnen.
Steg 3
Kontrollera om fisken är färdig och servera med dillmajonnäs och potatismos.