Ugnsbakad lax med dillmajonnäs

Ugnsbakad fisk med snabb dillmajonnäs – enkel mat för både vardag och fest.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

¾ dl     majonnäs

1 dl      gräddfil

ett knippe        dill, finhackad

saft av ½         citron

en nypa           salt

Serveras med

1          SJØ laxfilé (*

potatismos

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Rör ihop alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt i ca 1 timme.

Steg 2

Lägg laxfilén i en smord ugnsform eller på en bakplåtspappersförsedd plåt med kant. Tillaga i ugn i 200 °C i ca 30 minuter. Gör moset under tiden som fisken är i ugnen.

Steg 3

Kontrollera om fisken är färdig och servera med dillmajonnäs och potatismos.