Teriyakifisk och kål
Nykål är ett roligt tillbehör till grillad fisk.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
1 kg SJØ regnbågslaxfilé (*
2 msk rybsolja
8 kålskivor
1 msk teriyakisirap
1 tsk flingsalt
1 msk balsamicosirap
Serveras med
1 tsk hackad röd chili
1 msk sesamfrön
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Häll en skvätt rybsolja på grillen. Skär regnbågslaxfilén i portionsbitar och trä dem på spett. Grilla fiskspetten på medelvärme. Lägg även upp rejäla kålskivor på grillen.
Steg 2
Krydda fiskspetten med teriyakisirap och flingsalt. Lägg kålskivorna på en tallrik och ringla balsamicosirap på dem. Lägg fiskspetten på kålskivorna.
Steg 3
Strö över önskad mängd hackad röd chili. Rosta en näve sesamfrön på grillen och dekorera maten med dem.