Teriyakifisk och kål

Nykål är ett roligt tillbehör till grillad fisk.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

1 kg     SJØ regnbågslaxfilé (*

2 msk  rybsolja

         kålskivor

1 msk  teriyakisirap

1 tsk    flingsalt

1 msk  balsamicosirap

Serveras med

1 tsk    hackad röd chili

1 msk  sesamfrön

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Häll en skvätt rybsolja på grillen. Skär regnbågslaxfilén i portionsbitar och trä dem på spett. Grilla fiskspetten på medelvärme. Lägg även upp rejäla kålskivor på grillen.

Steg 2

Krydda fiskspetten med teriyakisirap och flingsalt. Lägg kålskivorna på en tallrik och ringla balsamicosirap på dem. Lägg fiskspetten på kålskivorna.

Steg 3

Strö över önskad mängd hackad röd chili. Rosta en näve sesamfrön på grillen och dekorera maten med dem.