Strimlad regnbågslax och räkor kung pao
Den här rätten kräver lite mer arbete, men bjuder också på mycket smak.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
2 tsk rybsolja
½ dl tärnad lök
½ grön paprika, tärnad
1 ask (300 g) SJØ strimlad regnbågslax
4 cm ingefära, skalad och skivad
1 tsk röd chili, strimlad
1 ask SJØ stora räkor i lake, avrunna
Kung Pao-sås:
2 tsk sojasås
2 tsk söt sojasås, t.ex. Ketjap Manis
½ tsk majsstärkelse
4 tsk vatten
½ tsk sesamolja
1 tsk vitpeppar
½ tsk risvinäger eller äppelcidervinäger
½ tsk socker
Strö över:
1 dl rostade nötter eller salta nötter
2 vårlökar, hackade
Serveras med
1 påse isbergssallat
4 tomater
2 tsk rybsolja
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Tillaga maten på asiatiskt vis genom att förbereda alla ingredienser i små skålar. Rör ihop ingredienserna till såsen. Rosta nötterna.
Steg 2
Hetta upp vegetabilisk olja i en stekpanna. Lägg i den tärnade löken och stek tills den är nästan mjuk. Tillsätt paprikan och stek i några minuter med löken. Tillsätt den strimlade fisken och stek tills den är nästan klar. Tillsätt ingefära, chili och räkor. Hetta upp. Rör om såsen ordentligt, häll blandningen i pannan och värm tills blandningen kokar upp. Strö över nötter och vårlök.