Strimlad regnbågslax och räkor kung pao

Den här rätten kräver lite mer arbete, men bjuder också på mycket smak.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

2 tsk    rybsolja

½ dl     tärnad lök

½         grön paprika, tärnad

1 ask (300 g)   SJØ strimlad regnbågslax

4 cm    ingefära, skalad och skivad

1 tsk    röd chili, strimlad

1 ask   SJØ stora räkor i lake, avrunna

Kung Pao-sås:

2 tsk    sojasås

2 tsk    söt sojasås, t.ex. Ketjap Manis

½ tsk   majsstärkelse

4 tsk    vatten

½ tsk   sesamolja

1 tsk    vitpeppar

½ tsk   risvinäger eller äppelcidervinäger

½ tsk   socker

Strö över:

1 dl      rostade nötter eller salta nötter

2          vårlökar, hackade

Serveras med

1 påse isbergssallat

         tomater

2 tsk    rybsolja

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Tillaga maten på asiatiskt vis genom att förbereda alla ingredienser i små skålar. Rör ihop ingredienserna till såsen. Rosta nötterna.

Steg 2

Hetta upp vegetabilisk olja i en stekpanna. Lägg i den tärnade löken och stek tills den är nästan mjuk. Tillsätt paprikan och stek i några minuter med löken. Tillsätt den strimlade fisken och stek tills den är nästan klar. Tillsätt ingefära, chili och räkor. Hetta upp. Rör om såsen ordentligt, häll blandningen i pannan och värm tills blandningen kokar upp. Strö över nötter och vårlök.