Spett med gravad lax och skaldjur
Lättlagade spett med frisk citronsmak!
Tillagningstid: ½–1 timme
Portioner: 2
Ingredienser
1 ask (280 g/150 g) SJØ vannameiräkstjärtar i lake
1 SJØ regnbågslaxfilé (*
1 citron (i klyftor)
Marinad:
½ dl rybsolja
saft av ½ citron
2 msk honung
½ tsk krossad vitpeppar
2 vitlöksklyftor, hackade
Serveras med:
2 msk bladpersilja
2 msk aioli
Som tillbehör:
Muurikka-grönsaker
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Rör ihop marinaden. Dela regnbågslaxfilén i bitar och lägg dem i en skål, tillsätt de avrunna skaldjuren och häll över marinaden. Låt dra i kylskåp i ca en halvtimme.
Steg 2
Skär citronen i klyftor eller breda skivor. Trä fisken, skaldjuren, citronen och broccoli på spett. Grilla Muurikka-grönsakerna och grilla spetten på medelvärme. Pensla spetten med marinad under tiden.
Steg 3
Hacka bladpersilja och strö över spetten. Servera spetten med aioli och grönsaker.