Spett med gravad lax och skaldjur

Lättlagade spett med frisk citronsmak!


Tillagningstid: ½–1 timme

Portioner: 2


Ingredienser

1 ask (280 g/150 g) SJØ vannameiräkstjärtar i lake

         SJØ regnbågslaxfilé (*

1          citron (i klyftor)

Marinad:

½ dl     rybsolja

saft av ½         citron

2 msk  honung

½ tsk   krossad vitpeppar

2          vitlöksklyftor, hackade

Serveras med:

2 msk  bladpersilja

2 msk  aioli

Som tillbehör:

Muurikka-grönsaker

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Rör ihop marinaden. Dela regnbågslaxfilén i bitar och lägg dem i en skål, tillsätt de avrunna skaldjuren och häll över marinaden. Låt dra i kylskåp i ca en halvtimme.

Steg 2

Skär citronen i klyftor eller breda skivor. Trä fisken, skaldjuren, citronen och broccoli på spett. Grilla Muurikka-grönsakerna och grilla spetten på medelvärme. Pensla spetten med marinad under tiden.

Steg 3

Hacka bladpersilja och strö över spetten. Servera spetten med aioli och grönsaker.