Sparris med kallrökt lax och vitmögelost
Kokt sparris smakar utmärkt med kallrökt lax och vitmögelost.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
1 paket grön sparris
150 g SJØ kallrökt lax
50 g vitmögelost i bitar
Tillagning
Steg 1
Koka sparrisen: vrid av den träiga biten vid sparrisens rot och skala sparrisen med potatisskalare om du vill. Värm upp tillräckligt mycket vatten i en smal, hög kastrull så att sparrisens knoppar hamnar ovanför vattenytan. Häll i salt i det kokande vattnet och koka sparrisen i ca tre minuter. Häll av vattnet. Pensla lite rybsolja på sparrisen och grilla dem så att de får vackra ränder.
Steg 2
Värm den kallrökta laxen på grillen och skär den i mindre bitar. Lägg på vitmögelost. Servera med ett gott bröd och en frisk dryck.