Sparris med kallrökt lax och vitmögelost

Kokt sparris smakar utmärkt med kallrökt lax och vitmögelost.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

1 paket            grön sparris

150 g   SJØ kallrökt lax

50 g     vitmögelost i bitar

Tillagning

Steg 1

Koka sparrisen: vrid av den träiga biten vid sparrisens rot och skala sparrisen med potatisskalare om du vill. Värm upp tillräckligt mycket vatten i en smal, hög kastrull så att sparrisens knoppar hamnar ovanför vattenytan. Häll i salt i det kokande vattnet och koka sparrisen i ca tre minuter. Häll av vattnet. Pensla lite rybsolja på sparrisen och grilla dem så att de får vackra ränder.

Steg 2

Värm den kallrökta laxen på grillen och skär den i mindre bitar. Lägg på vitmögelost. Servera med ett gott bröd och en frisk dryck.