Skaldjurskruka
Räkor och färdig tomatsoppa blir smakrik krukmat.
Tillagningstid: ½–1 timme
Portioner: 2
Ingredienser
1 msk rybsolja
1 dl fryst tärnad lök
1 burk (295 g) tomatsoppa
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
en näve dill
1 ask (280 g/150 g) SJØ stora räkor i lake
1 ask (300 g) SJØ strimlad regnbågslax
Serveras med
4 skivor ljust bröd
1 citron
Tillagning
Steg 1
Bryn löken i vegetabilisk olja i en panna. Tillsätt tomatsoppan, vitlöken och kryddorna.
Steg 2
Låt räkorna rinna av och lägg dem i en ugnsform. Lägg lätt saltade laxtärningar i formen. Häll lök- och tomatsoppsblandningen i formen.
Steg 3
Tärna brödet i en skål och tillsätt en rejäl skvätt vegetabilisk olja. Vänd brödtärningarna i oljan och fördela dem jämnt i ugnsformen. Tillaga i 200 °C i ca 15 minuter tills maten är varm (och laxen genomstekt) och brödtärningarna bruna. Dekorera med färsk dill och servera med citronklyftor.
Tips! Denna rätt kan även tillagas utan lax. Använd då två askar med räkor.