Skaldjurskruka

Räkor och färdig tomatsoppa blir smakrik krukmat.


Tillagningstid: ½–1 timme

Portioner: 2


Ingredienser

1 msk  rybsolja

1 dl      fryst tärnad lök

1 burk (295 g) tomatsoppa

         vitlöksklyftor

svartpeppar

en näve           dill

1 ask (280 g/150 g) SJØ stora räkor i lake

1 ask (300 g)   SJØ strimlad regnbågslax

Serveras med

4 skivor           ljust bröd

1          citron

Tillagning

Steg 1

Bryn löken i vegetabilisk olja i en panna. Tillsätt tomatsoppan, vitlöken och kryddorna.

Steg 2

Låt räkorna rinna av och lägg dem i en ugnsform. Lägg lätt saltade laxtärningar i formen. Häll lök- och tomatsoppsblandningen i formen.

Steg 3

Tärna brödet i en skål och tillsätt en rejäl skvätt vegetabilisk olja. Vänd brödtärningarna i oljan och fördela dem jämnt i ugnsformen. Tillaga i 200 °C i ca 15 minuter tills maten är varm (och laxen genomstekt) och brödtärningarna bruna. Dekorera med färsk dill och servera med citronklyftor.

Tips! Denna rätt kan även tillagas utan lax. Använd då två askar med räkor.