Senapsströmming

Trolla fram goda smårätter till festbordet och smörgåsen av hemgjord senapsströmming.


Tillagningstid: Över 1 timme

Portioner: 4


Ingredienser

400 g   SJØ strömmingfiléer (*

1 ½ dl  ättika

1 dl      vatten

1 ½ msk          salt

Senapssås:

½ dl     rybsolja

½ dl     senap (dijon)

½ tsk   krossad vitpeppar

3 msk  socker

1 dl      hackad dill

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Dra loss skinnet från strömmingfiléerna. Rör ihop ättika, vatten och salt i en stor skål. Lägg strömmingfiléerna i skålen när saltet har lösts upp helt. Rör om, täck skålen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i 2–3 timmar.

Steg 2

Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt strömmingfiléerna rinna av väl och varva dem i ett fat med hackad dill och sås. Täck över och låt dra i 1–2 dygn. Häll över på ett serveringsfat och dekorera med dill.

Tips! Minska mängden socker om du använder söt senap.