Senapsströmming
Trolla fram goda smårätter till festbordet och smörgåsen av hemgjord senapsströmming.
Tillagningstid: Över 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
400 g SJØ strömmingfiléer (*
1 ½ dl ättika
1 dl vatten
1 ½ msk salt
Senapssås:
½ dl rybsolja
½ dl senap (dijon)
½ tsk krossad vitpeppar
3 msk socker
1 dl hackad dill
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Dra loss skinnet från strömmingfiléerna. Rör ihop ättika, vatten och salt i en stor skål. Lägg strömmingfiléerna i skålen när saltet har lösts upp helt. Rör om, täck skålen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i 2–3 timmar.
Steg 2
Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt strömmingfiléerna rinna av väl och varva dem i ett fat med hackad dill och sås. Täck över och låt dra i 1–2 dygn. Häll över på ett serveringsfat och dekorera med dill.
Tips! Minska mängden socker om du använder söt senap.