Sallad med rökt fisk och bondbönor

Sallad med rökt fisk är lätt och hälsosam mat som får dig att må bra.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

½ msk rybsolja

1 msk  rosmarin

1 dl      rostade krossade bondbönor

1 kruka            huvudsallat

1 ask   spenat

1 ask   groddar

1 bit     honungsmelon

172 (à ca 750 g) SJØ rökt regnbågslaxfilé

saft av ½         lime

1          rödlök

1 tsk    svartpeppar

1 tsk    flingsalt

Tillagning

Steg 1

Hetta upp en skvätt vegetabilisk olja i en stekpanna. Riv ner rosmarinbladen och stek de krossade bondbönorna knapriga.

Steg 2

Skölj och strimla sallaten. Skölj spenatbladen och groddarna. Skala och tärna honungsmelonen. Skär fisken i bitar.

Steg 3

Blanda salladen. Rör ihop limesaft och rybsolja till en dressing. Dekorera salladen med krossade bondbönor och tunna rödlöksringar. Smaka av med svartpeppar och flingsalt.