Sallad med rökt fisk och bondbönor
Sallad med rökt fisk är lätt och hälsosam mat som får dig att må bra.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
½ msk rybsolja
1 msk rosmarin
1 dl rostade krossade bondbönor
1 kruka huvudsallat
1 ask spenat
1 ask groddar
1 bit honungsmelon
172 (à ca 750 g) SJØ rökt regnbågslaxfilé
saft av ½ lime
1 rödlök
1 tsk svartpeppar
1 tsk flingsalt
Tillagning
Steg 1
Hetta upp en skvätt vegetabilisk olja i en stekpanna. Riv ner rosmarinbladen och stek de krossade bondbönorna knapriga.
Steg 2
Skölj och strimla sallaten. Skölj spenatbladen och groddarna. Skala och tärna honungsmelonen. Skär fisken i bitar.
Steg 3
Blanda salladen. Rör ihop limesaft och rybsolja till en dressing. Dekorera salladen med krossade bondbönor och tunna rödlöksringar. Smaka av med svartpeppar och flingsalt.