Sallad med regnbågslax
Kallrökt lax och grönsaksris tillsammans med fräsch purjo och färsk dill är en oslagbar kombination som även kallas sallad.
Tillagningstid: mindre än 15 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
1 paket (150 g) SJØ kallrökt regnbågslaxfilé
1 påse (300 g) grönsaks-risblandning (fryst)
1 dl skivad purjolök
ett knippe dill
½ tsk citronpeppar
½ tsk svartpeppar
½ tl aromsalt
Serveras med
100 g gräddfil
en näve rucola
Tillagning
Steg 1
Skär fisken i mindre bitar och blanda med den tinade grönsaks-risblandningen. Tillsätt skivad purjolök, finhackad dill och kryddor.
Steg 2
Smaksätt salladen: gräddfilssås är gott till sallad. Rör ner såsen i salladen eller servera separat. Låt dra kallt ett tag.
Steg 3
Servera som lätt lunch eller kvällsmat med färskt bröd