Sallad med regnbågslax

Kallrökt lax och grönsaksris tillsammans med fräsch purjo och färsk dill är en oslagbar kombination som även kallas sallad.


Tillagningstid: mindre än 15 minuter

Portioner: 2


Ingredienser

1 paket (150 g)           SJØ kallrökt regnbågslaxfilé

1 påse (300 g) grönsaks-risblandning (fryst)

1 dl      skivad purjolök

ett knippe        dill

½ tsk   citronpeppar

½ tsk   svartpeppar

½ tl      aromsalt

Serveras med

100 g   gräddfil

en näve           rucola

Tillagning

Steg 1

Skär fisken i mindre bitar och blanda med den tinade grönsaks-risblandningen. Tillsätt skivad purjolök, finhackad dill och kryddor.

Steg 2

Smaksätt salladen: gräddfilssås är gott till sallad. Rör ner såsen i salladen eller servera separat. Låt dra kallt ett tag.

Steg 3

Servera som lätt lunch eller kvällsmat med färskt bröd