Rom-laxgelé
Rom och kallrökt lax gör festen.
Tillagningstid: Över 1 timme
Portioner: 5
Ingredienser
2 st gelatinblad
1 ½ msk citronsaft
1 dl vispgrädde
1 dl rom (*
100 g SJØ kallrökt lax eller kallrökt regnbågslax
1 hårdkokt ägg
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 tsk vitpeppar
För dekoration:
1 msk dill eller gräslök
resten av den kallrökta fisken
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 15 minuter. Krama ur vattnet. Värm citronsaften och lös upp gelatinbladen i den varma saften.
Steg 2
Vispa grädden och krossa det kokta ägget med en gaffel. Blanda alla ingredienser med den vispade grädden.
Steg 3
Klä ett kärl med plastfolie och häll i blandningen. Låt stelna i kylskåp i minst fyra timmar eller över natten. Servera som förrätt med kokt potatis eller rostat bröd.