Rom-laxgelé

Rom och kallrökt lax gör festen.


Tillagningstid: Över 1 timme

Portioner: 5


Ingredienser

2 st      gelatinblad

1 ½ msk          citronsaft

1 dl      vispgrädde

1 dl      rom (*

100 g   SJØ kallrökt lax eller kallrökt regnbågslax

1          hårdkokt ägg

2 msk  hackad gräslök

2 msk  hackad dill

1 tsk    vitpeppar

För dekoration:

1 msk  dill eller gräslök

resten av         den kallrökta fisken

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 15 minuter. Krama ur vattnet. Värm citronsaften och lös upp gelatinbladen i den varma saften.

Steg 2

Vispa grädden och krossa det kokta ägget med en gaffel. Blanda alla ingredienser med den vispade grädden.

Steg 3

Klä ett kärl med plastfolie och häll i blandningen. Låt stelna i kylskåp i minst fyra timmar eller över natten. Servera som förrätt med kokt potatis eller rostat bröd.