Rökt regnbågslax med rökkorv- och ostblandning

När man röker fisk kan man vara kreativ. Man kan lägga i t.ex. länkkorv och ost.


Tillagningstid: Över 1 timme

Portioner: 4


Ingredienser

         SJØ regnbågslaxfilé (*

1 tsk    grovt havssalt från kvarn

1 (580 g)         HK Sininen Lenkki

1 paket            svartstämplad emmentaler

Serveras med

2 tsk    chilimajonnäs

1 msk  konjak

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Dessa anvisningar gäller om du röker fisken i en Muurikka-rök. Anpassa anvisningarna om du efter din egen rök.

Steg 1

Strö ett tunt lager ganska grovt alspån på spånplåten. Skjut in plåten på konsolen ovanför värmeelementet, inte direkt på värmeelementet. Lägg fisken på gallret och skjut in gallret i röken. Du kan även lägga fisken på aluminiumfolie och sedan på grillen. Lägg tärnad ost och skalad korv i en aluminiumform på gallret.

Steg 2

En halvkilosfisk tar ca 20 minuter att tillaga. Fisken är klart när benen och skinnet lossnar lätt. Om du använder okryddad laxfilé kan du salta fisken efter rökningen. Om du röker en stor fisk ska du lägga in korv-ostformen först halvvägs in i rökningen.