Rökt fisk och halloumi

Halloumi är vegetarianernas och ungdomarnas favorit. Grilla den med regnbågslax och vattenmelon.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

2 paket            halloumi

250 g   vattenmelon i skivor

1 (à 750 g)      SJØ rökt regnbågslaxfilé

Grönsallad:

1 kruka            isbergssallat

2 msk  färsk mynta

2 msk  rybsolja

1 tsk    svartpeppar

Serveras med

3 dl      grillade sockerärtsbaljor

2 msk  dill

Tillagning

Steg 1

Skölj halloumin och blötlägg den i kallt vatten i ca en halvtimme så att saltet löser upp sig i vattnet. Skölj och strimla sallaten. Riv ner myntablad och smaka av med rybsolja och svartpeppar.

Steg 2

Häll av vattnet från halloumin. Skiva halloumin och grilla den vackert randig. Grilla även melonskivorna.

Steg 3

Lägg upp portionerna på en tallrik nedifrån och upp enligt följande: sallad-myntablandning, en skiva rökt regnbågslax, en skiva vattenmelon, en skiva halloumi, några myntablad. Servera på sommarfesten med t.ex. färskpotatis. Grilla sockerärtsbaljor som tillbehör.