Rökt fisk och halloumi
Halloumi är vegetarianernas och ungdomarnas favorit. Grilla den med regnbågslax och vattenmelon.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
2 paket halloumi
250 g vattenmelon i skivor
1 (à 750 g) SJØ rökt regnbågslaxfilé
Grönsallad:
1 kruka isbergssallat
2 msk färsk mynta
2 msk rybsolja
1 tsk svartpeppar
Serveras med
3 dl grillade sockerärtsbaljor
2 msk dill
Tillagning
Steg 1
Skölj halloumin och blötlägg den i kallt vatten i ca en halvtimme så att saltet löser upp sig i vattnet. Skölj och strimla sallaten. Riv ner myntablad och smaka av med rybsolja och svartpeppar.
Steg 2
Häll av vattnet från halloumin. Skiva halloumin och grilla den vackert randig. Grilla även melonskivorna.
Steg 3
Lägg upp portionerna på en tallrik nedifrån och upp enligt följande: sallad-myntablandning, en skiva rökt regnbågslax, en skiva vattenmelon, en skiva halloumi, några myntablad. Servera på sommarfesten med t.ex. färskpotatis. Grilla sockerärtsbaljor som tillbehör.