Remouladsås och rökt regnbågslax
Remouladsås är en mångsidig sås som kan användas i baguetter till både vardag och fest.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
1 schalottenlök
½ liten morot
1 msk kapris
2 msk persilja
4 anjovisfiléer
½ dl fint tärnad ättiksgurka
½ tsk senap
1 tsk svartpeppar
100 g gräddfil
1 dl majonnäs
Serveras med
1 (ca 750 g) SJØ rökt regnbågslaxfilé
Tillagning
Steg 1
Skala och finhacka löken. Riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Hacka kaprisen och persiljan och krossa ansjovisen med en gaffel på en tallrik.
Steg 2
Rör ihop en sås av ingredienserna. Låt dra i minst en timme. Använd som sås till rökt fisk och fiskburgare och i räkbaguetter.