Remouladsås och rökt regnbågslax

Remouladsås är en mångsidig sås som kan användas i baguetter till både vardag och fest.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

1          schalottenlök

½         liten morot

1 msk  kapris

2 msk  persilja

4          anjovisfiléer

½ dl     fint tärnad ättiksgurka

½ tsk   senap

1 tsk    svartpeppar

100 g   gräddfil

1 dl      majonnäs

Serveras med

1 (ca 750 g)    SJØ rökt regnbågslaxfilé

Tillagning

Steg 1

Skala och finhacka löken. Riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Hacka kaprisen och persiljan och krossa ansjovisen med en gaffel på en tallrik.

Steg 2

Rör ihop en sås av ingredienserna. Låt dra i minst en timme. Använd som sås till rökt fisk och fiskburgare och i räkbaguetter.