Räkpasta

Tillaga såsen medan pastan kokar, så är maten klar på nolltid! Samtidigt hinner du woka t.ex. grönsaker till maten.


Tillagningstid: Mindre än 5 minuter

Portioner: 2


Ingredienser

1 påse (200 g) tärnad lök

1 dl      rybsolja (smaksatt med citron)

1 ask (280 g/150 g) SJØ vannameiräkstjärtar i lake

50 g     parmesanost, finriven

Serveras med

1 ask   färsk pasta

1 ask (200 g)   wokgrönsaker (färska)

rejält med        hackad gräslök

Tillagning

Steg 1

Stek löken i vegetabilisk olja i en stekpanna tills den är mjuk. Tillsätt wokgrönsaker och stek i några minuter.

Steg 2

Häll av laken från skaldjuren och skölj dem med kallt vatten.

Steg 3

Mät upp rybsolja och parmesanost i en stor serveringsskål. Tillsätt de avrunna skaldjuren och grönsaksblandningen.

Steg 4

Koka pastan och lägg upp den direkt på tallrikarna. Häll räksås över pastan.