Räkpasta
Tillaga såsen medan pastan kokar, så är maten klar på nolltid! Samtidigt hinner du woka t.ex. grönsaker till maten.
Tillagningstid: Mindre än 5 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
1 påse (200 g) tärnad lök
1 dl rybsolja (smaksatt med citron)
1 ask (280 g/150 g) SJØ vannameiräkstjärtar i lake
50 g parmesanost, finriven
Serveras med
1 ask färsk pasta
1 ask (200 g) wokgrönsaker (färska)
rejält med hackad gräslök
Tillagning
Steg 1
Stek löken i vegetabilisk olja i en stekpanna tills den är mjuk. Tillsätt wokgrönsaker och stek i några minuter.
Steg 2
Häll av laken från skaldjuren och skölj dem med kallt vatten.
Steg 3
Mät upp rybsolja och parmesanost i en stor serveringsskål. Tillsätt de avrunna skaldjuren och grönsaksblandningen.
Steg 4
Koka pastan och lägg upp den direkt på tallrikarna. Häll räksås över pastan.