Räkbaguette
Ungdomar tycker om när man trycker en saftig baguett i handen på dem.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 2
Ingredienser
1 baguette
2 tomater i tunna skivor
1 rödlök, tärnad och i ringar
½ ask (280 g/150 g) SJØ stora räkor i lake
3 msk remouladsås
Remouladsås:
1 schalottenlök
½ liten morot
1 msk kapris
2 msk persilja
4 anjovisfiléer
½ dl fint tärnad ättiksgurka
½ tsk senap
1 tsk svartpeppar
100 g gräddfil
1 dl majonnäs
Tillagning
Steg 1
Gör såsen: Skala och finhacka löken. Riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Hacka kaprisen och persiljan och krossa ansjovisen med en gaffel på en tallrik. Blanda med övriga såsingredienser.
Steg 2
Värm upp baguetten snabbt i ugnen eller i delar i mikrovågsugnen. Skär ett djupt snitt på längden och fyll baguetten med tomat, rödlök och räkor. Skeda över remouladsås. Ät direkt.
Tips! I sommarköket och stugan kan du snabbt grilla även längre baguetter på den heta spisplattan innan du fyller den.