Räkbaguette

Ungdomar tycker om när man trycker en saftig baguett i handen på dem.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 2


Ingredienser

         baguette

         tomater i tunna skivor

         rödlök, tärnad och i ringar

½ ask (280 g/150 g) SJØ stora räkor i lake

3 msk  remouladsås

Remouladsås:

1          schalottenlök

½         liten morot

1 msk  kapris

2 msk  persilja

4          anjovisfiléer

½ dl     fint tärnad ättiksgurka

½ tsk   senap

1 tsk    svartpeppar

100 g   gräddfil

1 dl      majonnäs

Tillagning

Steg 1

Gör såsen: Skala och finhacka löken. Riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Hacka kaprisen och persiljan och krossa ansjovisen med en gaffel på en tallrik. Blanda med övriga såsingredienser.

Steg 2

Värm upp baguetten snabbt i ugnen eller i delar i mikrovågsugnen. Skär ett djupt snitt på längden och fyll baguetten med tomat, rödlök och räkor. Skeda över remouladsås. Ät direkt.

Tips! I sommarköket och stugan kan du snabbt grilla även längre baguetter på den heta spisplattan innan du fyller den.