Pasta med regnbågslax och grönsaker
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
3 msk rybsolja
2 askar (à 300 g) SJØ strimlad regnbågslax
2 ½ dl matlagningsgrädde
12 körsbärstomater
1 paprika i bitar
en halv zucchini i tunna skivor
1 dl purjolök i ringar
1 msk dill
1 vitlöksklyfta
Serveras med
400 g färsk pasta
½ dl parmesanost
Tillagning
Steg 1
Laga denna rätt med två stekpannor: en vanlig stekpanna och en wok eller liknande. Hetta upp en skvätt vegetabilisk olja i båda. Stek den strimlade fisken i den ena och woka tomater, paprika, zucchini och purjolök i den andra.
Steg 2
Koka färsk pasta som tillbehör. Tillsätt matlagningsgrädde i fisken och låt småkoka en stund.
Steg 3
Blanda fisken med grönsakerna. Tillsätt en eller två finhackade vitlöksklyftor. Smaksätt med rejält med färsk dill.
Steg 4
Lägg upp pastan på tallrikar och servera med riven parmesanost.