Laxpastramisallad och grön gräddsås

Använd laxpastrami för att göra en matig sallad.


Tillagningstid: Över 1 timme

Portioner: 4


Ingredienser

500 g  laxpastrami

½ dl     teriyakisås (kontrollera vid behov om den är glutenfri!)

¼         nykål

1          gurka

en näve           bladpersilja, hackad

Sås:

1 dl      vispgrädde

2 tsk    wasabi

3 blad  huvudsallat

Tillagning

Steg 1

Riv kålen i en skål. Marinera den i teriyakisås. Tillsätt strimlad gurka.

Steg 2

Tärna laxpastramin i skålen och rör om. Lägg över salladen i en serveringsskål. Strö över hackad bladpersilja.

Steg 3

Vispa grädden. Smaksätt med wasabi. En vacker grön färg får du om du blandar sallatsblad med en droppe vatten till en puré i en mixer eller med en stavmixer och använder den silade saften för att färga den vispade grädden.