Laxpastramisallad och grön gräddsås
Använd laxpastrami för att göra en matig sallad.
Tillagningstid: Över 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
500 g laxpastrami
½ dl teriyakisås (kontrollera vid behov om den är glutenfri!)
¼ nykål
1 gurka
en näve bladpersilja, hackad
Sås:
1 dl vispgrädde
2 tsk wasabi
3 blad huvudsallat
Tillagning
Steg 1
Riv kålen i en skål. Marinera den i teriyakisås. Tillsätt strimlad gurka.
Steg 2
Tärna laxpastramin i skålen och rör om. Lägg över salladen i en serveringsskål. Strö över hackad bladpersilja.
Steg 3
Vispa grädden. Smaksätt med wasabi. En vacker grön färg får du om du blandar sallatsblad med en droppe vatten till en puré i en mixer eller med en stavmixer och använder den silade saften för att färga den vispade grädden.