Laxcarpaccio

Lax med citron är en lätt och fräsch förrätt.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

400 g   SJØ laxfilé (*

         lime

50 g     parmesanost, riven och hyvlad

½ dl     rostade pinjenötter

1 tsk    chilikrydda

2 tsk    olivolja

1 msk  rybsolja

2 tsk    vinäger

en näve           rucola

4 skivor           vitt bröd

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Skär tunna skivor av den skinnfria laxen och lägg på tallrikar. Pressa rejält med limesaft på skivorna och riv över parmesanost. Strö över pinjenötter och chili.

Steg 2

Ringla över lite olivolja.

Steg 3

Vänd rucolan lätt i rybsolja och vinäger och lägg på portionerna. Servera som förrätt med ljust bröd.