Korianderabborre
Grillad abborre med hetta från chili, dekorerad med koriander.
Tillagningstid: mindre än 15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
600 g SJØ abborrfiléer (*
1 msk rybsolja
2 msk hackad färsk koriander
2 vårlökar, hackade
(*Säljs i delikatessdisken
Sås:
1–2 färska röda chilibaljor eller
1 tsk krossad röd chili
4 vitlöksklyftor
1 msk rybsolja
200 g krossade tomater
1 msk farinsocker
2 msk fisksås eller fiskfond
Tillagning
Steg 1
Tvätta chilifrukterna och hacka dem med fröna kvar. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp vegetabilisk olja i en panna eller kastrull och stek chilin och vitlöken. Tillsätt avrunna krossade tomater, farinsocker och fisksås eller fiskfond. Låt koka på svag värme i tio minuter.
Steg 2
Pensla abborrfiléerna med matolja och grilla (inlindade i aluminiumfolie) båda sidorna på grillen. Lyft över fiskfiléerna i ett uppvärmt fat och häll över såsen.
Steg 3
Strö över hackad koriander och vårlök. Servera med ris.