Korianderabborre

Grillad abborre med hetta från chili, dekorerad med koriander.


Tillagningstid: mindre än 15 minuter

Portioner: 4


Ingredienser

600 g   SJØ abborrfiléer (*

1 msk  rybsolja

2 msk  hackad färsk koriander

         vårlökar, hackade

(*Säljs i delikatessdisken

Sås:

1–2      färska röda chilibaljor eller

1 tsk    krossad röd chili

4          vitlöksklyftor

1 msk  rybsolja

200 g   krossade tomater

1 msk  farinsocker

2 msk  fisksås eller fiskfond

 

Tillagning

Steg 1

Tvätta chilifrukterna och hacka dem med fröna kvar. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp vegetabilisk olja i en panna eller kastrull och stek chilin och vitlöken. Tillsätt avrunna krossade tomater, farinsocker och fisksås eller fiskfond. Låt koka på svag värme i tio minuter.

Steg 2

Pensla abborrfiléerna med matolja och grilla (inlindade i aluminiumfolie) båda sidorna på grillen. Lyft över fiskfiléerna i ett uppvärmt fat och häll över såsen.

Steg 3

Strö över hackad koriander och vårlök. Servera med ris.