Koreanska bbq-spett

I Korea grillar man mycket, och smakerna är helt fantastiska!


Tillagningstid: Över 1 timme

Portioner: 4


Ingredienser

800 g   SJØ laxfilé (*

4          lökstjälkar

½ påse            frysta bönor

Marinad

½ dl     starkt, kallt grönt te

1 dl      koreansk BBQ-sås

2 msk  honung

pressad saft av 1        apelsin

rivet skal och pressad saft av 1          lime

1 tsk    krossad Fem peppar

1 tsk    havssalt

3 msk  rybsolja

Serveras med

         röda chilin i ringar

1 dl      rostade sesamfrön

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Rör ihop ingredienserna till marinaden. Dela laxen i bitar och lägg i en skål. Häll i en del av marinaden. Marinera kallt i en timme.

Steg 2

Skär lökstjälkarna i lagom stora bitar. Trä laxen, lökstjälkarna och bönbitarna på spett. Grilla på medelvärme och pensla med marinaden under tillagningen. Strö över chili och rostade sesamfrön.

Tips! Marinaden kan förvaras i en glasburk i kylskåpet i en dryg vecka. Du kan också frysa in en del av marinaden och använda den senare som marinad eller för att krydda såser, eller pensla den på grillade grönsaker precis före servering.