Koreanska bbq-spett
I Korea grillar man mycket, och smakerna är helt fantastiska!
Tillagningstid: Över 1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
800 g SJØ laxfilé (*
4 lökstjälkar
½ påse frysta bönor
Marinad
½ dl starkt, kallt grönt te
1 dl koreansk BBQ-sås
2 msk honung
pressad saft av 1 apelsin
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1 tsk krossad Fem peppar
1 tsk havssalt
3 msk rybsolja
Serveras med
2 röda chilin i ringar
1 dl rostade sesamfrön
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Rör ihop ingredienserna till marinaden. Dela laxen i bitar och lägg i en skål. Häll i en del av marinaden. Marinera kallt i en timme.
Steg 2
Skär lökstjälkarna i lagom stora bitar. Trä laxen, lökstjälkarna och bönbitarna på spett. Grilla på medelvärme och pensla med marinaden under tillagningen. Strö över chili och rostade sesamfrön.
Tips! Marinaden kan förvaras i en glasburk i kylskåpet i en dryg vecka. Du kan också frysa in en del av marinaden och använda den senare som marinad eller för att krydda såser, eller pensla den på grillade grönsaker precis före servering.