Hoisinglaserad lax

Asiatiska smaker matchar väl med lax!


Tillagningstid: ½-1 timme

Portioner: 4


Ingredienser

         SJØ laxfilé (*

Sås:

2 msk  hoisinsås

2 msk  sojasås

1 tsk    limesaft

1 tsk    socker

1 tsk    rybsolja

         vitlöksklyftor

1 tsk    mald ingefära eller färsk riven ingefära

Strö över:

1 tsk rostade sesamfrön

en näve bladpersilja

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Rör ihop ingredienserna till såsen. Skär laxen i portionsbitar. Lägg portionsbitarna i en skål och häll över såsen. Marinera fiskbitarna i kylskåp i ½–1 timme.

Steg 2

Stek laxbitarna i en stekpanna eller tillaga större mängder i ugnen i 200 °C i ca 10–15 minuter tills laxen är så färdig som du vill ha den (innertemperatur 50 °C, för riskgrupper 72 °C).