Hoisinglaserad lax
Asiatiska smaker matchar väl med lax!
Tillagningstid: ½-1 timme
Portioner: 4
Ingredienser
1 SJØ laxfilé (*
Sås:
2 msk hoisinsås
2 msk sojasås
1 tsk limesaft
1 tsk socker
1 tsk rybsolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk mald ingefära eller färsk riven ingefära
Strö över:
1 tsk rostade sesamfrön
en näve bladpersilja
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Rör ihop ingredienserna till såsen. Skär laxen i portionsbitar. Lägg portionsbitarna i en skål och häll över såsen. Marinera fiskbitarna i kylskåp i ½–1 timme.
Steg 2
Stek laxbitarna i en stekpanna eller tillaga större mängder i ugnen i 200 °C i ca 10–15 minuter tills laxen är så färdig som du vill ha den (innertemperatur 50 °C, för riskgrupper 72 °C).