Het räkavokado
Testa varm avokado för omväxlings skull!
Tillagningstid: mindre än 15 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
1 avokado
2 ägg
1 dl SJØ stora räkor i lake
1 tsk svartpeppar
½ dl parmesan- eller annan riven ost
3 msk dill
Tillagning
Steg 1
Dela avokadon och ta ur kärnan med en tesked. Om kärnan är mycket liten kan du gröpa ur fruktköttet lite så att hålet blir större.
Steg 2
Lägg avokadohalvorna med den skurna sidan uppåt på en bakplåtspappersförsedd plåt. Knäck äggen på halvorna. Vitan kan rinna över lite, men det är inte farligt.
Steg 3
Strö över svartpeppar och riven ost.
Steg 4
Grilla i ett foliepaket eller tillaga i 200 °C tills ägget är fast och osten på ytan har fått lite färg.
Steg 5
Låt räkorna rinna av och servera avokadorna med räkorna. Dekorera med dill.