Het räkavokado

Testa varm avokado för omväxlings skull!


Tillagningstid: mindre än 15 minuter

Portioner: 2


Ingredienser

1          avokado

         ägg

1 dl      SJØ stora räkor i lake

1 tsk    svartpeppar

½ dl     parmesan- eller annan riven ost

3 msk  dill

Tillagning

Steg 1

Dela avokadon och ta ur kärnan med en tesked. Om kärnan är mycket liten kan du gröpa ur fruktköttet lite så att hålet blir större.

Steg 2

Lägg avokadohalvorna med den skurna sidan uppåt på en bakplåtspappersförsedd plåt. Knäck äggen på halvorna. Vitan kan rinna över lite, men det är inte farligt.

Steg 3

Strö över svartpeppar och riven ost.

Steg 4

Grilla i ett foliepaket eller tillaga i 200 °C tills ägget är fast och osten på ytan har fått lite färg.

Steg 5

Låt räkorna rinna av och servera avokadorna med räkorna. Dekorera med dill.