Halstrad regnbågslaxfilé
Tycker du att det är svårt att grilla fisk? Lägger du filén mellan halster är det lätt som en plätt!
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
1 SJØ regnbågslaxfilé (*
1 tsk flingsalt
saft av 1 citron
Smakrik marinad med influenser från Korea:
½ dl starkt, kallt grönt te
1 dl koreansk BBQ-sås
2 msk honung
pressad saft av 1 apelsin
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1 tsk krossad Fem peppar
1 tsk havssalt
1 msk rybsolja
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Skölj regnbågslaxen och pensla den med marinad. Låt dra i kylskåp i en eller två timmar.
Steg 2
Fisken blir lätt att vända på grillen om du lägger den mellan halster. Du kan även lägga citron- och limeskivor på fisken. Lägg halstret på grillen och vänd den under tillagningen. Filén tar ca 10–15 att tillaga beroende på hur varm grillen är. Om du använder okryddad fiskfilé kan du strö flingsalt på den tillagade fisken.
Tips! Skär ut fjärilar av filé med skinn och grilla dem mellan halster. Skär ut fjärilar så här: skär ut lagom stora portionsbitar av filén och gör sedan ett längsgående snitt mitt på varje bit lite längre än halva filén, så att skinnet inte går sönder. Öppna sedan bitarna med hjälp av snittet och lägg dem mellan halstret. Fjärilarna tar ca sex minuter att tillaga.
Obs! Kom ihåg att fisk som serveras till personer i riskgrupper ska vara genomstekt; innertemperaturen ska vara över 72 °C.
Steg 3
Servera med ångkokta grönsaker och citron. Citronen kan också ersättas med lime.