Gravad lax med rödlök och dill

Ett enkelt tillbehör av gravad lax.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 5


Ingredienser

Dressing:

2 msk  ljus balsamvinäger

saft av ½         citron

2 tsk    honung

1 tsk    svartpeppar från kvarn

1 ½ dl  rybsolja

Som tillbehör:

1 ganska stor  rödlök

150 g   SJØ gravad lax i rejäla strimlor

1 påse (200 g) frysta ärter

½ tsk   dill

Serveras med

1 påse isbergssallat

         tomater

2 tsk    rybsolja

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Skala rödlöken och skär hälften i tunna ringar. Tärna den andra halvan i en skål. Tillsätt ingredienserna till dressingen i skålen, rör om och låt löken marinera i 15 minuter.

Steg 2

Dela den gravade laxen i bitar och lägg i en serveringsskål. Blanda i ärter och lökringar. Häll dressingen i serveringsskålen. Täck skålen och låt marinera i kylskåp fram till serveringen. Dekorera med dill och svartpeppar.