Gravad lax med rödlök och dill
Ett enkelt tillbehör av gravad lax.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 5
Ingredienser
Dressing:
2 msk ljus balsamvinäger
saft av ½ citron
2 tsk honung
1 tsk svartpeppar från kvarn
1 ½ dl rybsolja
Som tillbehör:
1 ganska stor rödlök
150 g SJØ gravad lax i rejäla strimlor
1 påse (200 g) frysta ärter
½ tsk dill
Serveras med
1 påse isbergssallat
4 tomater
2 tsk rybsolja
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Skala rödlöken och skär hälften i tunna ringar. Tärna den andra halvan i en skål. Tillsätt ingredienserna till dressingen i skålen, rör om och låt löken marinera i 15 minuter.
Steg 2
Dela den gravade laxen i bitar och lägg i en serveringsskål. Blanda i ärter och lökringar. Häll dressingen i serveringsskålen. Täck skålen och låt marinera i kylskåp fram till serveringen. Dekorera med dill och svartpeppar.