Förlorade ägg, rökt fisk och bön- och paprikatillbehör

Förlorade ägg är en delikatess för många. Och ägg i alla former smakar gott med fisk.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

4          ägg

2 msk  vitvinsvinäger

Bön- och paprikatillbehör

1 msk  rybsolja

1          paprika

1 påse (200 g) frysta bönor

svartpeppar från kvarn

Serveras med

en nypa           paprikapulver eller cayennepeppar

salt

svartpeppar

⅓ (à ca 750 g) SJØ rökt regnbågslaxfilé ELLER

150 g   SJØ gravad regnbågslax

Tillagning

Steg 1

Tvätta paprikan, ta bort skaftet och kärnhuset och skär i ringar. Hetta upp en skvätt rybsolja i en stekpanna och stek paprikaringarna. Tillsätt de frysta bönorna och fortsätt värma dem tills de är genomstekta.

Steg 2

Värma ca 10 cm vatten i en låg traktörpanna. Häll i vitvinsvinäger och koka upp. Tillaga ett ägg åt gången: knäck ägget i ett litet kärl och häll det försiktigt i det kokande vattnet. Koka i knappt två minuter. Lyft ur ägget med en hålslev. Tryck lätt på ägget för att se om det är färdigt. Fortsätt koka en stund till vid behov. Lyft upp de färdiga äggen på en tallrik på bönorna. Krydda och avnjut med rökt fisk.