Förlorade ägg, rökt fisk och bön- och paprikatillbehör
Förlorade ägg är en delikatess för många. Och ägg i alla former smakar gott med fisk.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
4 ägg
2 msk vitvinsvinäger
Bön- och paprikatillbehör
1 msk rybsolja
1 paprika
1 påse (200 g) frysta bönor
svartpeppar från kvarn
Serveras med
en nypa paprikapulver eller cayennepeppar
salt
svartpeppar
⅓ (à ca 750 g) SJØ rökt regnbågslaxfilé ELLER
150 g SJØ gravad regnbågslax
Tillagning
Steg 1
Tvätta paprikan, ta bort skaftet och kärnhuset och skär i ringar. Hetta upp en skvätt rybsolja i en stekpanna och stek paprikaringarna. Tillsätt de frysta bönorna och fortsätt värma dem tills de är genomstekta.
Steg 2
Värma ca 10 cm vatten i en låg traktörpanna. Häll i vitvinsvinäger och koka upp. Tillaga ett ägg åt gången: knäck ägget i ett litet kärl och häll det försiktigt i det kokande vattnet. Koka i knappt två minuter. Lyft ur ägget med en hålslev. Tryck lätt på ägget för att se om det är färdigt. Fortsätt koka en stund till vid behov. Lyft upp de färdiga äggen på en tallrik på bönorna. Krydda och avnjut med rökt fisk.