Fläsknoisette med gravad lax
Rama gärna in fläsknoisetten med god gravad lax.
Tillagningstid: Mindre än ½ timme
Portioner: 4
Ingredienser
1 fläskfilé
150 g SJØ gravad lax
3 msk rybsolja
1 tsk salt
1 tsk peppar
Serveras med
1 påse (500 g) frysta ugnsgrönsaker
1 påse pepparsås
Tillagning
Steg 1
Putsa filén och skär den i ca 30 cm tjocka biffar. Linda en skiva gravad lax runt biffen och fäst laxen med en tandpetare.
Steg 2
Stek biffarna vackert gyllenbruna i ett skvätt rybsolja i en het panna. Smaka av med salt och peppar. Tillaga i ugn i 200 °C i ytterligare ca fem minuter.
Steg 3
Låt biffarna vila i folie i fem minuter före servering. Avnjut med ugnsrostade grönsaker och sås.