Fläsknoisette med gravad lax

Rama gärna in fläsknoisetten med god gravad lax.


Tillagningstid: Mindre än ½ timme

Portioner: 4


Ingredienser

         fläskfilé

150 g   SJØ gravad lax

3 msk  rybsolja

1 tsk    salt

1 tsk    peppar

Serveras med

1 påse (500 g) frysta ugnsgrönsaker

1 påse pepparsås

Tillagning

Steg 1

Putsa filén och skär den i ca 30 cm tjocka biffar. Linda en skiva gravad lax runt biffen och fäst laxen med en tandpetare.

Steg 2

Stek biffarna vackert gyllenbruna i ett skvätt rybsolja i en het panna. Smaka av med salt och peppar. Tillaga i ugn i 200 °C i ytterligare ca fem minuter.

Steg 3

Låt biffarna vila i folie i fem minuter före servering. Avnjut med ugnsrostade grönsaker och sås.