Ångkokt fisk och bönor
Såväl fisken som bönorna tillagas i samma ångkastrull.
Tillagningstid: Mindre än 15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
1 påse (300 g) bönblandning
4 bitar SJØ regnbågslaxfiléer (*
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk citronsaft
Serveras med
3 msk gräddfil
en näve örter
(*Säljs i delikatessdisken
Tillagning
Steg 1
Häll vatten i kastrulldelen och lägg ångdelen på den. Häll de frysta bönorna i ångkastrullens ångdel. Skär regnbågslaxen i portionsbitar och lägg dem på bönorna. Krydda varje portionsbit enligt gästens önskemål.
Steg 2
Lägg på locket och ångkoka i ca tio minuter, dvs. tills fisken är klar och bönorna varma.
Steg 3
Servera t.ex. med en sås av gräddfil och örter.