Ångkokt fisk och bönor

Såväl fisken som bönorna tillagas i samma ångkastrull.


Tillagningstid: Mindre än 15 minuter

Portioner: 4


Ingredienser

1 påse (300 g) bönblandning

4 bitar  SJØ regnbågslaxfiléer (*

1 tsk    salt

1 tsk    svartpeppar

2 msk  citronsaft

Serveras med

3 msk  gräddfil

en näve örter

(*Säljs i delikatessdisken

Tillagning

Steg 1

Häll vatten i kastrulldelen och lägg ångdelen på den. Häll de frysta bönorna i ångkastrullens ångdel. Skär regnbågslaxen i portionsbitar och lägg dem på bönorna. Krydda varje portionsbit enligt gästens önskemål.

Steg 2

Lägg på locket och ångkoka i ca tio minuter, dvs. tills fisken är klar och bönorna varma.

Steg 3

Servera t.ex. med en sås av gräddfil och örter.