Ny trågförpackningsmaskin togs i bruk

Escamar Seafoods nya förpackningslinje körs som bäst in i Kuopio.

Escamar Seafoods nya trågförpackningslinje togs i bruk torsdagen den 16.4.2020. Den kompletterar de övriga förpackningslinjerna vid Kuopios produktionsanläggning och möjliggör tillverkning av nya typer av förpackningar och produkter till butikernas fiskhyllor.

– Den nya förpackningslinjen stärker vår verksamhet och förbättrar produktutbudet märkbart. Den nya förpackningsmaskinen togs i bruk i mitten av april och de nya produkterna som förpackas i den utökar vårt produktsortiment och minskar spillet från produktionens sidoflöde, berättar Jukka Sipilä, som är kommersiell direktör.

Investeringens värde och storleksklass är omfattande jämfört med de senaste årens investeringar.

– Investeringen är betydelsefull för Escamars produktionsanläggning i Kuopio, sammanfattar fabrikschef Antti Rinkinen.

Produkterna som produceras i den nya trågförpackningslinjen kom ut i butikerna i mitten av vecka 17. I det första skedet förpackar maskinen SJØ varmrökt laxfilé, kallrökt laxfilé samt kallrökt regnbågslaxfilé i cirka 250 g bitar. SJØ Sälä-produkterna förpackas också i tråg med den nya maskinen. De är Escamar Seafoods motangrepp mot matsvinn. Sidoflödet från produktionen i Kuopio används i SJØ Sälä-produkterna. Spillbitarna tas tillvara och förpackas i ett tråg för att underlätta matlagningen för hemmakockar. Hushållen kan därmed enkelt ansluta sig till motståndet mot svinn genom att använda SJØ Sälä-produkterna i sin favoritmat.


Mer information

Jukka Sipilä
Kommerciell direktör
tel. 010 406 6508
jukka.sipila@escamar.fi

Bekanta dig också med

Historien om SJØ | Produkter | Escamar Seafood Oy

Försäljningstjänst: tel. 010 406 6501, kalamyynti@escamar.fi