SJØ – Ett folk som talar fisk

Sjömansliv och uppehälle från havet har varit en del av det norska folkets identitet ända från början. Nu har de havsälskande norrmännen hittat stamfränder i Finland, närmare bestämt i Kuopio, vid sjön Kallavesis söta vatten. Vi älskar båda fisk lika mycket – det är vårt gemensamma språk.

Långa traditioner tar oss in i framtiden

Norge befolkades redan för 9 500 år sedan när människorna följde sälarna norrut. De stannade kvar på de storslagna kusterna eftersom de upptäckte att läget var exceptionellt: fisk och skaldjur lever, växer och frodas utanför kusterna där fyra olika strömmar korsar varandra. Kallt och varmt, salt och mindre salt vatten skapar en helt unik miljö.

Men så är Norges historia också uppbyggd på sjömans- och fisketraditioner. Världens första fiskminister utsågs i Norge, och i dag är Norge världens näst största producent av havsdelikatesser. Man kan onekligen säga att norrmännen vet mer om havets gåvor och fiske än någon annan.

Av respekt för havet och allt som lever i det

Ett folk som respekterar havet och allt som lever i det föds med fjäll på kroppen och lär sig först av allt att tala fisk. Respekt är ett levnadsvillkor – om havet mår bra så mår de bra. Norrmännen har därför ett passionerat förhållande till allt som lever i havet. Det garanterar en hållbar produktion och absolut kvalitet.

Respekt och passion garanterar en hållbar produktion och absolut kvalitet.

Nu har norrmännen hittat stamfränder i Finland, vid sjön Kallavesi. Även om vattnet är salt hos den ena och sött hos den andra älskar båda fisk lika mycket. Fisk är våra stammars gemensamma språk.

Ur gemensamma värden föds ett gemensamt sätt att göra. Tillsammans kan vi erbjuda finländarna det fantastiska produktsortimentet SJØ och gedigna kunskaper om hur man respekterar denna förträffliga råvara genom rätt hantering och framställning.

Kvalitet – detta betyder det för oss:

  • Produktionskedja som säkerställer produktsäkerhet, hållbar produktion och produktspårbarhet
  • En kontrollerad och obruten kyltransport- och lagringskedja
  • Kunnig hantering med respekt för råvaran
  • Resursanvändning, packning och avfallshantering som tar hänsyn till miljövärden
  • Kontinuerlig produktutveckling och hänsyn till kundernas åsikter i allt vi gör
  • Passion