Sinäkin jäät pian koukkuun!Makeiden ja suolaisten vesien antimista monipuolista, hyvää ruokaa.

Koska kala on intohimomme, haluamme auttaa sinua tutustumaan näihin upeisiin raaka-aineisiin ja tekemään niistä helposti parasta pöytään. Reseptikirjastostamme löydät ohjeita, joiden avulla loihdit kalasta ja äyriäisistä herkkuja, jotka vievät kielen mennessään!

Miksi syödä enemmän kalaa

WOKATUT MUSTAPIPPURIKATKARAVUT

Aasialaistyylisen, nopean katkarapuwokin juju on paahdetut mustapippurit.

VALKOKATKARAPU-AVOKADOPASTA

Avokadopasta herkutellaan valkokatkarapujen kera. Tee pasta itse tai käytä valmista pinaattituorepastaa.

KIRJOLOHI-ÄYRIÄISVARTAAT

Raikkaan sitruunaiset vartaat valmistuvat vaivatta!

JÄTTIKATKARAPU-LOHIVARTAAT

Lohi-valkokatkarapu-graavilohivartaat vaativat askartelua, mutta ovat kerrassaan herkullisia.

KATKARAPU-SUB

Nuoriso tykkää, kun käteen tyrkätään mehevä SUB.

ÄYRIÄISRUUKKU

Katkaravuista ja valmistomaattikeitosta valmistuu maukas ruukkuruoka.

UUNIPERUNAT JA GRAAVILOHITÄYTE

Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!

UUNILOHI JA TILLIMAJONEESI

Uunikalaa ja nopea tillimajoneesi - helppoa ruokaa arkeen ja juhlaan.

TERIYAKIKALAA JA KAALIA

Varhaiskaali on hauska lisäke grillatulle kalalle.

TAPENADE-KUHARULLAT

Tapenade maistuu myös kuhan kera!

SINAPPIKIRJOLOHI

Sinapissa haudutettu lohi maistuu perunoiden ja salaatin kera.

SAVUSTETTU KIRJOLOHI SAVUMAKKARA-JUUSTOSEOKSEN KERA

Savustettaessa kalaa voi olla luova. Pönttöön voi lisätä vaikka lenkkiä ja juustoa.

PORSAAN FILEENOISETIT GRAAVILOHELLA

Porsaan fileenoisetit voit kehystää maukkaasti graavilohella.

PIKAINEN SAVUKALAPASTA

Täyteläinen pasta sopii hyvin vaikka kesäherkuksi.

LIPEÄKALA JA SEN LISUKKEET

Kuten rakkaalla lapsella nimiä, on lipeäkalalla monia erilaisia kypsennystapoja!

KORIANTERIAHVENET

Chilistä tulistuvaa ahventa grillissä korianterilla kruunattuna.

KOREALAISET BBQ-VARTAAT

Koreassa grillataan paljon ja maut ovat kohdallaan!

KIRJOLOHITÄYTTEISET UUNIPERUNAT

Uuniperunat valmistuvat itsekseen uunissa, täytteen valmistat hetkessä!

KIRJOLOHISUIKALEET JA KATKARAVUT KUNG PAO

Tässä ruoassa on hiukan enemmän työtä, mutta runsaasti makuja.

KIRJOLOHISALAATTI

Kylmäsavulohesta ja vihannesriisistä pirteän purjon ja tuoreen tillin kera syntyy verraton yhdistelmä, jota salaatiksikin kutsutaan.

KIRJOLOHIFILEE PERHEELLE

Reilusta fileestä leikkaat viisi annospalaa, jotka voit maustaa kullekin syöjälle mieleisiksi.

KIRJOLOHIFILEE JA KERMAVIILIKASTIKE

Kirjolohifilee uunista ulos ja kermaviilikastike kylkeen - siitä on helppo ruoka tehty.

KIRJOLOHI-RUOHOSIPULIPASTA

Maustetuilla tuorejuustoilla saat uutta makua peruspastaan!

KIRJOLOHI-MAALAISPATA

Nopeassa padassa on paljon makua!

KIRJOLOHI-KASVISPASTA

Kotoisaa kalapastaa kesäkurpitsalla ja valkosipulilla.

KIRJOLOHI-HERNEKUSKUS

Kuskus on näppärä lisäke, joka huutaa seurakseen reilua lehtipersilja- ja tomaattiannosta.

KIRJOLOHI-HERKKUSIENIKASTIKE

Kerma + kirjolohi + herkkusienet = toimiva yhdistelmä!

KESÄN SALAATTI

Kepeä salaatti maistuu kesällä.

KATKARAPUSALAATTI JA SAVUKALA

Savukalasta saa kivoja salaatteja vaikka piknikille mukaan otettavaksi.

KATKARAPUPASTA

Pastan kiehumisajan käytät kätevästi kastikkeen tekoon, ja ruoka on valmis! Samalla ehdit jopa wokata kasvikset aterialle.

HÖYRYTETTYÄ KALAA JA PAPUJA

Höyrykattilassa valmistuu sekä kala että kasvislisäke samoilla tulilla.

HOISIN-GLASEERATTU LOHI

Lohi maistuu aasialaisittain valmistettuna!

HALSTRATTU KIRJOLOHIFILEE

Pidätkö kalan grillaamista haastavana? Et enää, kun pujotat fileen halsterin väliin.

GRILLIKALAA KERMAVIILIKASTIKKEELLA

Kala grilliin ja raikasta kastiketta päälle!

BASILIKA-TOMAATTIHÖYSTETTY LIPEÄKALA

Lipeäkalan kanssa sopivat myös italian maut.