Valkokatkarapu-avokadopasta

Avokadopasta herkutellaan valkokatkarapujen kera. Tee pasta itse tai käytä valmista pinaattituorepastaa.


Valmistusaika: Yli 1 tunti

Annoksia: 4


Ainekset

Pasta:

4 dl      hienoksi jauhettuja vehnäjauhoja

3          kananmunaa

3 palaa            pakastepinaattia

1 tl       suolaa

1 rkl     oliiviöljyä

Kastike:

         valkosipulinkynsi hienonnettuna

½         chili ilman siemeniä suikaloituna

2          kypsää avokadoa kuutioituna

1 tl       suolaa

1 tl       mustapippuria

1 rkl     rypsiöljyä

1 dl      lehtipersiljaa suikaloituna

1 dl      parmesaanijuustoa raastettuna

1 rasia (280 g/150 g) SJØ- valkokatkaravun pyrstöjä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Mittaa pinaattipastan ainekset kulhoon ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Käytä jauhoja sen verran, että saat kostean, sormiin tarttumattoman taikinan. Voit sekoittaa taikinan yleiskoneella taikinakoukulla. Saat murumaisen taikinan, työstä se työtasolla palloksi.

Teitpä taikinan käsin tai koneella, työstä siitä silkkinen venyttelemällä ja muotoilemalla sitä käsissä kymmenisen minuuttia.

Muovaa taikinasta käsittelyn päätteeksi tanko, kääri se tuorekelmuun ja nostaa kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

Vaihe 2

Kaulitse pasta työtasolla tai työstä se halutun paksuiseksi pastakoneella koneen telojen väliä vaihdellen: Ota pinaattipastasta pala ja työstä se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Jauhota palan pinnat kevyesti ja veivaa se pastakoneesta läpi telavälin ollessa suurimmillaan. Jauhota pastan pintaa, pienennä telojen väliä ja etene näin, kunnes telaväli on pienimmillään. Taittele tämän jälkeen pastalevy pituussuunnassa puoliksi, ja uudelleen puoliksi ja vielä uudelleen, kunnes saat neliön muotoisen taikinalevyn. Säädä telaleveys suurimmilleen ja työstä pasta jälleen telojen välistä, kunnes pasta on silkkistä ja siistiä. Jos reunat murtuilevat, taita uudelleen, kasvata telojen väliä ja veivaa pasta telojen läpi. Nauhapasta ja lasagne saavat jäädä hiukan paksummaksi, mutta raviolin pasta saa olla ohuen ohutta.

Vaihe 3

Kypsennä pinaattipasta kiehuvassa, napakasti suolatussa vedessä. Keittoaika riippuu pastan paksuudesta ja muodosta, ja vaihtelee 2-4 minuutin välillä.

Vaihe 4

Lisää pastan joukkoon kastikeainekset, kuumenna ja tarjoa.