Uuniperunat ja graavilohitäyte
Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 4
Ainekset
4 uuniperunaa esim. Rosamunda
150 g SJØ-graavilohta
1 punasipuli
1 sitruuna
1 dl smetanaa
1 rkl tilliä silputtuna
1 tl mustapippuria
Tarjoiluun
4 herkkukurkkua
4 salaatinlehteä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.
Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle.
Vaihe 2
Pilko graavilohi pieniksi paloiksi. Leikkaa punasipulista muutama rengas ja hienonna loppu punasipuli graavilohen joukkoon. Leikkaa sitruunasta lohkoja. Purista yhden lohkon mehu kala-sipuliseokseen. Silppua joukkoon tilli ja lisää smetana. Mausta mustapippurilla.
Vaihe 3
Tarjoa perunan ja kastikkeen lisäkkeenä loput sitruunalohkot, herkkukurkkua viipaloituna sekä viinisuolaheinää tai salaattia.