Uuniperunat ja graavilohitäyte

Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!


Valmistusaika: Yli 1 tunti

Annoksia: 4


Ainekset

4          uuniperunaa esim. Rosamunda

150 g   SJØ-graavilohta

1          punasipuli

         sitruuna

1 dl      smetanaa

1 rkl     tilliä silputtuna

1 tl       mustapippuria

Tarjoiluun

4          herkkukurkkua

4          salaatinlehteä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.

Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle.

Vaihe 2

Pilko graavilohi pieniksi paloiksi. Leikkaa punasipulista muutama rengas ja hienonna loppu punasipuli graavilohen joukkoon. Leikkaa sitruunasta lohkoja. Purista yhden lohkon mehu kala-sipuliseokseen. Silppua joukkoon tilli ja lisää smetana. Mausta mustapippurilla.

Vaihe 3

Tarjoa perunan ja kastikkeen lisäkkeenä loput sitruunalohkot, herkkukurkkua viipaloituna sekä viinisuolaheinää tai salaattia.