Uppomunat, savukala ja papu-paprikalisäke

Uppomunat ovat monen herkku. Ja kananmuna muodossa tai toisessa maistuu kalan kanssa.


Valmistusaika: Alle ½ tuntia

Annoksia: 4


Ainekset

         kananmunaa

2 rkl     valkoviinietikkaa

Papu-paprikalisäke:

1 rkl     rypsiöljyä

1          paprika

1 ps (200 g)    pakastepapuja

mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

ripaus  paprikajauhetta tai cayennepippuria

suolaa

mustapippuria

1/3 (à noin 750 g) SJØ- savustettua kirjolohifileetä TAI

150 g   SJØ-graavikirjolohta

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Pese paprika, poista kanta ja siemenkota ja leikkaa renkaiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka rypsiöljyä ja paista paprikarenkaat kypsiksi. Lisää pannulle jäiset pavut ja jatka kuumennusta, kunnes ne ovat kypsiä.

Vaihe 2

Kuumenna noin kymmenen senttimetrin korkuinen vesimäärä laakeassa paistokasarissa. Lisää joukkoon viinietikka ja kiehauta. Valmista munat yksi kerrallaan: riko muna pieneen astiaan ja valuta varovasti kiehuvaan veteen. Keitä vajaat kaksi minuuttia. Nosta muna vedestä reikäkauhalla. Tarkista kypsyys kevyesti sormella painaen. Jatka halutessasi keittämistä hetki. Nosta kypsät uppomunat lautaselle papujen päälle. Mausta ja herkuttele savukalan kera.