Uppomunat, savukala ja papu-paprikalisäke
Uppomunat ovat monen herkku. Ja kananmuna muodossa tai toisessa maistuu kalan kanssa.
Valmistusaika: Alle ½ tuntia
Annoksia: 4
Ainekset
4 kananmunaa
2 rkl valkoviinietikkaa
Papu-paprikalisäke:
1 rkl rypsiöljyä
1 paprika
1 ps (200 g) pakastepapuja
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
ripaus paprikajauhetta tai cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
1/3 (à noin 750 g) SJØ- savustettua kirjolohifileetä TAI
150 g SJØ-graavikirjolohta
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Pese paprika, poista kanta ja siemenkota ja leikkaa renkaiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka rypsiöljyä ja paista paprikarenkaat kypsiksi. Lisää pannulle jäiset pavut ja jatka kuumennusta, kunnes ne ovat kypsiä.
Vaihe 2
Kuumenna noin kymmenen senttimetrin korkuinen vesimäärä laakeassa paistokasarissa. Lisää joukkoon viinietikka ja kiehauta. Valmista munat yksi kerrallaan: riko muna pieneen astiaan ja valuta varovasti kiehuvaan veteen. Keitä vajaat kaksi minuuttia. Nosta muna vedestä reikäkauhalla. Tarkista kypsyys kevyesti sormella painaen. Jatka halutessasi keittämistä hetki. Nosta kypsät uppomunat lautaselle papujen päälle. Mausta ja herkuttele savukalan kera.