TAPENADE-KUHARULLAT

Tapenade maistuu myös kuhan kera!


VALMISTUSAIKA: ALLE ½ TUNTIAANNOKSIA: 4


Ainekset

6          tasakokoista SJØ-kuhafileetä (*

Tapenade:

200 g   kivettömiä oliiveja

4 rkl     oliiviöljyä

2 tl       sitruunamehua

1/2 tl    mustapippuria

Kypsentämiseen ja kastikkeeksi:

5 dl      vettä

1          kalaliemikuutio

1 dl      valkoviiniä

2 rkl     rypsiöljyä

2 rkl     vehnäjauhoja

0,5 dl   ruokakermaa

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Lisäkkeeksi:

Kasvisgratiinia (pakaste)

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Laita ensin gratiini uuniin ja kypsennä sitä 225-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

VAIHE 2

Valuta oliivit, mittaa kaikki tapenade-ainekset tehosekoittimen kulhoon, jauha tasaiseksi tahnaksi.

VAIHE 3

Levitä kalafileet leikkuulaudalle. Sivele päälle tapenade ja kääri rullalle. Kiinnitä rullat cocktail-tikulla.

VAIHE 4

Laita vesi ja liemikuutio laakealle paistinpannulle ja anna kiehahtaa. Alenna lämpöä ja lisää valkoviini. Laita kuharullat varovasti pannulle ja anna kypsyä liemessä 10-15 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Nosta kypsät rullat pois liemestä lautaselle ja siivilöi liemi kulhoon. Pidä kalat lämpimänä uunissa.

VAIHE 5

Sulata margariini pannulla ja ripottele päälle vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja hetki, mutta älä anna niiden tummua. Lisää kalalientä vähin erin koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää ruokakerma ja anna kiehahtaa. Siirrä kalarullat takaisin liemeen tai laita tarjoiluvadille ja kaada liemi päälle. Koristele tillisilpulla ja tarjoa kasvisgratiinin kanssa.