SUSHISALAATTI LASISSA ELI SUSHI-PURKKISALAATTI

Kokoa sushin aineksista purkkisalaatti tai ruokaisa kulhoruoka. Saat sushin maut ja ainekset mutta valmistus on nopeampaa ja syöminen onnistuu rennosti.


VALMISTUSAIKA: ½ - 1 tuntiANNOKSIA: 4


Ainekset

1 ps (180 g)    pakastesuikalejuureksia marinoituna (ks. ohje alla)

2 ruukkua        rapeaa salaattia revittynä

         kurkku kuutioituna

2          avokadoa viipaloituna

         kevätsipulia renkaina

2 pkt (á 150 g) SJØ-kylmäsavulohta

6 dl      sushiriisiä (katso valmistusohje alla)

1 rkl     seesaminsiemeniä paahdettuna

nori-meriläväarkista leikattuja suikaleita

Salaattikastike:

tilkka    rypsiöljyä

1 rkl     soijakastiketta

2 tl       riisiviinietikkaa

2 tl       sokeria

1 tl       raastettua, tuoretta inkivääriä

Sushiriisi:

2 dl      sushiriisiä (esim. Kokuho Rose- tai Tsurumai-riisiä tai kotimaista puuroriisiä)

2 1/4 dl            kylmää vettä

Etikkaliemi eli awasezu-kastike:

7 rkl     riisietikkaa

1/2 rkl  suolaa

5 rkl     sokeria

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Aloita riisin ja etikkaliemen valmistuksella. Mittaa riisi kattilaan ja huuhtele se useita kertoja (6-8 kertaa) kylmällä vedellä riisiä hellästi sekoitellen. Kun huuhteluvesi on lähes kirkasta, siivilöi riisi. Mittaa vesi kattilaan. Pane riisi syvään kattilaan, lisää vesi, peitä kannella ja anna seistä 15 minuuttia.

VAIHE 2

Kuumenna riisi-vesiseos kiehuvaksi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua vielä 10 minuuttia.

VAIHE 3

Kuumenna etikkaliemen ainekset pannulla, sekoittele, kunnes sokeri on sulanut ja anna jäähtyä. Kaada jäiset kasvikset kulhoon ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 5 minuuttia välillä sekoittaen.

VAIHE 4

Siirrä kypsä riisi laakealle vadille maustamista varten. Lusikoi päälle puolet etikkaliemestä. Sekoittele riisiä muovilastalla leikkaavin liikkein, jotta etikkaliemi jakaantuu riisiin tasaisesti. Annostele riisi tarjoilukuppeihin ja peitä kostealla pyyhkeellä. Säilytä ruokailuun asti huoneenlämmössä, käytä saman päivän aikana.

VAIHE 5

Käytä loppu etikkaliemi juuressuikaleiden marinointiin: kaada se kuumille kasviksille. Sekoita kaikki salaattikastikkeen ainekset keskenään.

VAIHE 6

Kokoa aineksista salaattiannokset reiluihin juomalaseihin, kulhoihin tai piknik-rasioihin.