Sitruunainen Lohi-pestopasta
Vartissa valmista! Herkullinen, raikas ja värikäs kastike SJØ Lohi Jauhelihasta valmistuu samassa ajassa kuin pasta kiehuu.
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 4
Ainekset
300 g SJØ Lohi Jauhelihaa
n. 300 g pastaa
2-3 rkl vihreää tai punaista pestoa
½ pienehkö sipuli silputtuna tai noin 10 cm purjosipulia silputtuna
½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
200 g ranskankermaa
n. ½ dl vettä tai maitoa
kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna
n. ½ dl tuoretta basilikaa silputtuna
maun mukaan suolaa ja pippuria myllystä
hieman öljyä tai voita paistamiseen
(Lisäksi:
SJØ liemikatkarapuja koristeeksi)
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Vaihe 2
Kuullota sipuli tai purjosipuli öljyssä tai voissa.
Vaihe 3
Lisää lohijauheliha ja ruskista kevyesti.
Vaihe 4
Lisää sitruunamehu ja kuori, sekä ranskankerma ja vesi tai maito. Anna kiehahtaa.
Vaihe 5
Lisää kirsikkatomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja tarkista maku.
Vaihe 6
Lisää lopuksi tuore basilika ja sekoita kevyesti.
Vaihe 7
Kaada pastan keitinvesi pois ja mausta pasta pestolla. Anna maustua ja vetäytyä pari minuuttia.
Vaihe 8
Tarjoile lohijauhelihakastike ja pestopastan kanssa.
Vaihe 9
Koristele pasta-annokset halutessasi SJØ liemikatkaravuilla.
Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Tinskun keittiössä www.tinskunkeittiössä.fi