Sitruunainen Lohi-pestopasta

Vartissa valmista! Herkullinen, raikas ja värikäs kastike SJØ Lohi Jauhelihasta valmistuu samassa ajassa kuin pasta kiehuu.


Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4


Ainekset

300 g     SJØ Lohi Jauhelihaa
n. 300 g pastaa
2-3 rkl   vihreää tai punaista pestoa
½           pienehkö sipuli silputtuna tai noin 10 cm purjosipulia silputtuna
½           sitruunan mehu ja kuori raastettuna
200 g     ranskankermaa
n. ½ dl  vettä tai maitoa
kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna
n. ½ dl  tuoretta basilikaa silputtuna
maun mukaan suolaa ja pippuria myllystä
hieman öljyä tai voita paistamiseen

(Lisäksi:
SJØ liemikatkarapuja koristeeksi)

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

Vaihe 2

Kuullota sipuli tai purjosipuli öljyssä tai voissa.

Vaihe 3

Lisää lohijauheliha ja ruskista kevyesti.

Vaihe 4

Lisää sitruunamehu ja kuori, sekä ranskankerma ja vesi tai maito. Anna kiehahtaa.

Vaihe 5

Lisää kirsikkatomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja tarkista maku.

Vaihe 6

Lisää lopuksi tuore basilika ja sekoita kevyesti.

Vaihe 7

Kaada pastan keitinvesi pois ja mausta pasta pestolla. Anna maustua ja vetäytyä pari minuuttia.

Vaihe 8

Tarjoile lohijauhelihakastike ja pestopastan kanssa.

Vaihe 9

Koristele pasta-annokset halutessasi SJØ liemikatkaravuilla.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Tinskun keittiössä www.tinskunkeittiössä.fi