SINAPPISILAKAT

Itse tehdyistä sinappisilakoista loihdit naposteltavaa niin juhlapöytään kuin välipalaleivän päällekin.


VALMISTUSAIKA: Yli 1 tuntiANNOKSIA: 4


Ainekset

400 g   SJØ-silakkafileitä (*

1 1/2 dl   etikkaa

1 dl    vettä

1 1/2 rkl     suolaa

Sinappikastike:

1/2 dl   rypsiöljyä

1/2 dl   sinappia (Dijon)

1/2 tl    rouhittuja valkopippureita

3 rkl     sokeria

1 dl      tillisilppua

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Poista nahka silakkafileistä. Sekoita etikka, vesi ja suola isossa kulhossa. Kun suola on kunnolla liuennut, lisää silakkafileet kulhoon. Sekoita, peitä astia kelmulla ja pane 2–3 tunniksi jääkaappiin.

VAIHE 2

Sekoita kastikkeen aineet hyvin. Valuta silakkafileet huolellisesti ja pane ne tillisilpun ja kastikkeen kanssa kerroksittain astiaan. Peitä ja anna maustua 1–2 vuorokautta. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele tillillä.

Vinkki: Jos käytät makeutettua sinappia, vähennä sokerin määrä puoleen.