Sinappisilakat
Itse tehdyistä sinappisilakoista loihdit naposteltavaa niin juhlapöytään kuin välipalaleivän päällekin.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 4
Ainekset
400 g SJØ-silakkafileitä (*
1 1/2 dl etikkaa
1 dl vettä
1 1/2 rkl suolaa
Sinappikastike:
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl sinappia (Dijon)
1/2 tl rouhittuja valkopippureita
3 rkl sokeria
1 dl tillisilppua
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Poista nahka silakkafileistä. Sekoita etikka, vesi ja suola isossa kulhossa. Kun suola on kunnolla liuennut, lisää silakkafileet kulhoon. Sekoita, peitä astia kelmulla ja pane 2–3 tunniksi jääkaappiin.
Vaihe 2
Sekoita kastikkeen aineet hyvin. Valuta silakkafileet huolellisesti ja pane ne tillisilpun ja kastikkeen kanssa kerroksittain astiaan. Peitä ja anna maustua 1–2 vuorokautta. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele tillillä.
Vinkki: Jos käytät makeutettua sinappia, vähennä sokerin määrä puoleen.