Savustettu kirjolohi savumakkara-juustoseoksen kera
Savustettaessa kalaa voi olla luova. Pönttöön voi lisätä vaikka lenkkiä ja juustoa.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 4
Ainekset
1 SJØ-kirjolohifilee (*
1 tl (karkeaa merisuolaa myllystä)
1 (580 g) HK Sininen Lenkki
1 pkt Mustaleimaemmentalia
Tarjoiluun
2 tl chilimajoneesia
1 rkl konjakkia
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Tässä savustusohje Muurikka-savustimelle. Sovella oman savustuslaitteesi mukaiseksi.
Vaihe 1
Sirottele purupellille ohut kerros karkeahkoa leppäpurua. Työnnä pelti vastuksen yläpuolella olevien kannattimien varaan, ei suoraan vastusten päälle. Aseta kala ritilälle ja työnnä ritilä savustimeen. Voit myös laittaa kalan folion päälle ja sitten ritilälle. Lisää ritilälle alumiinivuokaan kuutioituna juusto ja kuorittu makkara.
Vaihe 2
Puolen kilon kalafilee kypsyy noin 20 minuutissa. Kala on kypsä, kun ruodot ja nahka irtoavat helposti. Jos käytät maustamatonta lohifileetä, suolaa kala savustuksen jälkeen. Jos savustat isoa kalaa, lisää makkara-juustovuoka pönttöön vasta savustuksen puolivälissä.