Savukalaa ja halloumia
Halloumi on kasvissyöjien ja nuorison suosikki. Grillaa sitä kirjolohen ja vesimelonin kanssa.
Valmistusaika: Alle ½ tuntia
Annoksia: 4
Ainekset
2 pkt halloumia
250 g vesimelonia viipaleina
1 (à 750 g) SJØ- savustettu kirjolohifilee
Vihreä salaatti:
1 ruukku amerikansalaattia
2 rkl tuoretta minttua
2 rkl rypsiöljyä
1 tl mustapippuria
Tarjoiluun
3 dl sokeriherneen palkoja grillattuna
2 rkl tilliä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Huuhtele halloumi ja anna sen liota kylmässä vedessä puolisen tuntia, jotta suola liukenee veteen. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Revi joukkoon mintunlehtiä ja mausta rypsiöljyllä ja mustapippurilla.
Vaihe 2
Kaada vesi pois halloumista. Viipaloi halloumi ja grillaa se kauniin raidallisiksi paloiksi. Grillaa myös meloniviipaleet.
Vaihe 3
Kokoa annokset lautasille alhaalta ylöspäin seuraavasti: salaatti-minttuseosta, kirjolohiviipale, vesimeloniviipale, halloumiviipale, muutama mintun lehti. Tarjoa kesäjuhlissa vaikkapa uusien perunoiden kanssa. Grillaa lisukkeeksi sokeriherneen palkoja.