Savukalaa ja halloumia

Halloumi on kasvissyöjien ja nuorison suosikki. Grillaa sitä kirjolohen ja vesimelonin kanssa.


Valmistusaika: Alle ½ tuntia

Annoksia: 4


Ainekset

2 pkt    halloumia

250 g   vesimelonia viipaleina

1 (à 750 g)   SJØ- savustettu kirjolohifilee

Vihreä salaatti:

1 ruukku    amerikansalaattia

2 rkl     tuoretta minttua

2 rkl     rypsiöljyä

1 tl       mustapippuria

Tarjoiluun

3 dl      sokeriherneen palkoja grillattuna

2 rkl     tilliä

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Huuhtele halloumi ja anna sen liota kylmässä vedessä puolisen tuntia, jotta suola liukenee veteen. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Revi joukkoon mintunlehtiä ja mausta rypsiöljyllä ja mustapippurilla.

Vaihe 2

Kaada vesi pois halloumista. Viipaloi halloumi ja grillaa se kauniin raidallisiksi paloiksi. Grillaa myös meloniviipaleet.

Vaihe 3

Kokoa annokset lautasille alhaalta ylöspäin seuraavasti: salaatti-minttuseosta, kirjolohiviipale, vesimeloniviipale, halloumiviipale, muutama mintun lehti. Tarjoa kesäjuhlissa vaikkapa uusien perunoiden kanssa. Grillaa lisukkeeksi sokeriherneen palkoja.