Savukala-härkäpapusalaatti

Savukalasalaatti on kepeää ja terveellistä hyvän olon ja mielen ruokaa.


Valmistusaika: Alle ½ tuntia

Annoksia: 4


Ainekset

½ rkl    rypsiöljyä

1 rkl     rosmariinia

1 dl      härkäpapurouhetta paahdettuna

1 ruukku     lehtisalaattia

1     rasia pinaattia

1 rs      ituja

1 pala  verkkomelonia

1/2 (à noin 750 g) SJØ- savustettu kirjolohifilee

½         limetin mehu

         punasipuli

1 tl       mustapippuria

1 tl       sormisuolaa

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Kuumenna tilkka kasviöljyä paistinpannulla. Riivi joukkoon rosmariinin lehtiä ja paista härkäpapurouhe mausteöljyssä rapeaksi.

Vaihe 2

Huuhtele ja suikaloi salaatti. Huuhtele pinaatinlehdet ja idut. Kuori ja kuutioi verkkomeloni. Paloittele kala.

Vaihe 3

Sekoita aineksista salaatti. Valuta kastikkeeksi limettimehua ja rypsiöljyä. Viimeistele salaatti härkapapurouheella ja ohuilla punasipulirenkailla. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla.