Savukala-härkäpapusalaatti
Savukalasalaatti on kepeää ja terveellistä hyvän olon ja mielen ruokaa.
Valmistusaika: Alle ½ tuntia
Annoksia: 4
Ainekset
½ rkl rypsiöljyä
1 rkl rosmariinia
1 dl härkäpapurouhetta paahdettuna
1 ruukku lehtisalaattia
1 rasia pinaattia
1 rs ituja
1 pala verkkomelonia
1/2 (à noin 750 g) SJØ- savustettu kirjolohifilee
½ limetin mehu
1 punasipuli
1 tl mustapippuria
1 tl sormisuolaa
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Kuumenna tilkka kasviöljyä paistinpannulla. Riivi joukkoon rosmariinin lehtiä ja paista härkäpapurouhe mausteöljyssä rapeaksi.
Vaihe 2
Huuhtele ja suikaloi salaatti. Huuhtele pinaatinlehdet ja idut. Kuori ja kuutioi verkkomeloni. Paloittele kala.
Vaihe 3
Sekoita aineksista salaatti. Valuta kastikkeeksi limettimehua ja rypsiöljyä. Viimeistele salaatti härkapapurouheella ja ohuilla punasipulirenkailla. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla.