Ruukkusiika
Ilahduttavan uudenlainen kalaherkku vaikka joulu- tai buffet-pöytään
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 12
Ainekset
600 g SJØ-siikafileetä (*
2 sitruunaa
1/2 ps (á 200 g) pakastesipulikuutioita
Kastike:
1 prk (200 g) kevytranskakermaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl Dijon-sinappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua valkopippuria
0,5 dl tuoretta kirveliä silputtuna
Koristeluun:
kourallinen tilliä ja sitruunaa
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Poista nahka siikafileestä ja suikaloi filee. Kaada suikaleet kulhoon.
Vaihe 2
Pese sitruunat ja raasta yhden sitruunan keltainen kuoriosa ohuesti. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kuoriraaste ja mehu siikasuikaleiden ja sipulin joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja pane jääkaappiin 2–4 tunniksi. Sekoita siikasuikaleita pari kertaa marinoimisen aikana.
Vaihe 3
Sekoita kastikkeen aineet. Kaada siikasuikaleet siivilään ja valuta hyvin. Pane suikaleet kastikkeen kanssa kerroksittain ruukkuun tai tarjoiluastiaan. Peitä ja anna olla viileässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla ja tarjoa salaatin tai ruisleivän kanssa.