RANTAKALA

Herkullinen puuhasteluruoka Suomen suveen!


VALMISTUSAIKA: Yli 1 tuntiANNOKSIA: 4


Ainekset

3 rkl     rypsiöljyä

1 ps (a 200 g) pakastesipulikuutioita

5 dl      vettä

         laakerinlehti

5          valkopippuria

600 g   SJØ-lohifileetä (* reiluina paloina

1 tl       merisuolaa

TARJOILUUN

2 rkl     voita

2 rkl     tuoretta tilliä silputtuna

4 viipaletta      ruisleipää

(*Tuote myydään palvelutiskiltä

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Kuullota sipulikuutiot kasviöljyssä uunipadassa. Lisää neste, laakerinlehti ja pippurit.

VAIHE 2

Pese kala ja leikkaa se 6-8 palaan. Nosta kalapalat liemeen, peitä kannella ja hauduta kala hiljaa kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä avotulella, liedellä tai 150 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Viimeistele voinokareilla ja kourallisella tilliä. Tarjoa ruisleivän ja levitteen kera. Paras kattaus rantakalalle on syvä lautanen ja lusikka.

Vinkki! Voit varioida ohjetta lisäämällä liemeen tomaattimurskaa, valkosipulia ja basilikaa!