Rantakala
Herkullinen puuhasteluruoka Suomen suveen!
Valmistusaika: Yli 1 tunti
Annoksia: 4
Ainekset
3 rkl rypsiöljyä
1 ps (a 200 g) pakastesipulikuutioita
5 dl vettä
1 laakerinlehti
5 valkopippuria
600 g SJØ-lohifileetä (* reiluina paloina
1 tl merisuolaa
Tarjoiluun
2 rkl voita
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
4 viipaletta ruisleipää
(*Tuote myydään palvelutiskiltä
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Kuullota sipulikuutiot kasviöljyssä uunipadassa. Lisää neste, laakerinlehti ja pippurit.
Vaihe 2
Pese kala ja leikkaa se 6-8 palaan. Nosta kalapalat liemeen, peitä kannella ja hauduta kala hiljaa kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä avotulella, liedellä tai 150 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Viimeistele voinokareilla ja kourallisella tilliä. Tarjoa ruisleivän ja levitteen kera. Paras kattaus rantakalalle on syvä lautanen ja lusikka.
Vinkki! Voit varioida ohjetta lisäämällä liemeen tomaattimurskaa, valkosipulia ja basilikaa!