Punasipuli-tillihöystetty graavilohi
Helppo lisuke graavikalasta.
Valmistusaika: Alle ½ tuntia
Annoksia: 5
Ainekset
Kastike:
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1/2 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 1/2 dl rypsiöljyä
Lisäksi:
1 suurehko punasipuli
150 g SJØ-graavilohta reiluina suikaleina
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1/2 tl tilliä
Tarjoiluun
5 palaa saaristolaisleipää
2 rkl smetanaa
25 g voita
Valmistusohjeet
Vaihe 1
Kuori punasipuli ja leikkaa puolet siitä ohuiksi renkaiksi. Kuutioi toinen puolikas kulhoon. Lisää kulhoon kastikeainekset, sekoita ja anna sipulin marinoitua kastikkeessa 15 minuuttia.
Vaihe 2
Paloittele graavilohi tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon herneet ja sipulirenkaat. Kaada kastike tarjoilukulhoon. Peitä astia ja anna marinoitua jääkaapissa tarjoiluun asti. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.