PUNASIPULI-TILLIHÖYSTETTY GRAAVILOHI

Helppo lisuke graavikalasta.


VALMISTUSAIKA: ALLE ½ TUNTIAANNOKSIA: 5


Ainekset

Kastike:

2 rkl     vaaleaa balsamietikkaa

1/2       sitruunan mehu

2 tl       hunajaa

1 tl       mustapippuria myllystä

1 1/2 dl            rypsiöljyä

Lisäksi:

1 suurehko      punasipuli

150 g   SJØ-graavilohta reiluina suikaleina

1 ps (200 g)    pakasteherneitä

1/2 tl    tilliä

TARJOILUUN

5 palaa     saaristolaisleipää

2 rkl     smetanaa

25 g     voita

Valmistusohjeet

VAIHE 1

Kuori punasipuli ja leikkaa puolet siitä ohuiksi renkaiksi. Kuutioi toinen puolikas kulhoon. Lisää kulhoon kastikeainekset, sekoita ja anna sipulin marinoitua kastikkeessa 15 minuuttia.

VAIHE 2

Paloittele graavilohi tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon herneet ja sipulirenkaat. Kaada kastike tarjoilukulhoon. Peitä astia ja anna marinoitua jääkaapissa tarjoiluun asti. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.