Parsaa kylmäsavulohella ja valkohomejuustolla

Keitetty parsa kannattaa herkutella kylmäsavulohen ja valkohomejuuston kera.


Valmistusaika: Alle ½ tuntia

Annoksia: 4


Ainekset

1 pkt    vihreää parsaa

150 g   SJØ-kylmäsavulohta

50 g     valkohomejuustoa paloina

Valmistusohjeet

Vaihe 1

Keitä parsa: taita parsojen tyvestä puumainen osa pois ja kuori parsat halutessasi perunankuorimaveitsellä. Kuumenna kapeassa, korkeassa kattilassa vettä sen verran, että parsojen nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Mausta kiehuva vesi suolalla ja keitä parsaa noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois. Sipaise parsoille rypsiöljyä ja pariloi parsat kauniin raidallisiksi.

Vaihe 2

Kuumenna parilalla kylmäsavulohi ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Lisää annokseen valkohomejuusto. Tarjoa hyvän leivän ja raikkaan juoman kera.